2012. július 17., kedd

Sült oldalas tejszínes kapormártással


Hozzávalók a sült húshoz: oldalas szeletek, só, bors, sültekhez való fűszerkeverék, fokhagyma, zsír,
a  kapormártáshoz: egy szép, nagyobb csokor friss kapor, 2 dl főzőtejszín, só, bors, egy diónyi vaj, kiskanál liszt, ízlés szerint mustár,
a petrezselymes krumplihoz: krumpli, petrezselyem zöldje, só, olaj.

Az oldalast hagyományos módon, serpenyőben megsütjük. Jól befűszerezve mindkét oldalát hirtelen elősütjük a zsírban, majd felöntjük kevés vízzel, mellé dobjuk a fokhagyma gerezdeket, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben, ha szükséget, az elfőtt vizet pótoljuk. A végén a fedőt levesszük, és zsírjára pirítjuk. 
A petrezselymes krumplihoz a krumplit olajon először kicsit megpirítjuk, majd felengedjük nagyon kevés vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem felét, és lefedve pároljuk. Ha kell még pótoljuk az elfőtt vizet, de mindig csak nagyon keveset adunk hozzá, hogy ne a vízben főljön, inkább csak a saját levében. A végén hozzáadjuk a maradék petrezselymet, egyszer átforgatjuk, és lehet tálalni.
A kapormártáshoz a kaprot apróra vágjuk, a lisztet megpirítjuk a vajjal, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd a végén mustárral ízesítjük. Csak annyi ideig főzzük, hogy az egész jól összerottyanjon, és már önthetjük is a húsra.

11 megjegyzés:

  1. Vágyom arra a kapros szószra!!!

    VálaszTörlés
  2. Én inkább kaporszósz nélkül kérném...:) Vicuskáé lehet a szósz, a többi meg az enyém...:)

    VálaszTörlés
  3. Jó a szívem, osztozzunk, Lilla :D de az oldalast felezzük!

    VálaszTörlés
  4. Ez igazán megint fogamra való lenne. Nagyon guszta, én nem válogatok nekem mindegyikből egy kicsikét kérek a tányérkámra !:-)

    VálaszTörlés
  5. Szivesen el fogadnám ezt a finomságos ételt...vinném az egészet. Imádom a kapros mártást is!

    VálaszTörlés
  6. Köszi lányok, mindnyájatoknak! Legközelebb majd küldök, mindenkinek olyat, ami ízlik belőle :)

    VálaszTörlés
  7. Elsősorban a kaporszósz csábított ide, de ellenállhatatlanul néz ki úgy együtt!

    VálaszTörlés
  8. De jó,sajnos már vénül ela kapor, pedig imádom:)

    VálaszTörlés
  9. Már a neve is felkeltette az érdeklődésemet... :P

    VálaszTörlés
  10. Kati, Gabriella, köszi. Igen, sajnos már Mözsön is vénül a kapor :(
    Szoktak ilyenkor is vetni még, hisz a piacon egészen őszig kapható friss kapor. Egyszer én is próbáltam vetni, de nem kelt ki, állítólag sok víz kell neki.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...