Hozzávalók a kakaós tésztához: 30 dkg háztartási keksz, 4 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerinti mennyiség), 4 evőkanál sárgabarack lekvár, keserű kakaópor, 1-2 kanál rum, kevés tej,
a töltelékhez: 10 dkg vaj vagy margarin, 5-6 dkg kókuszreszelék, 10 dkg vaníliás porcukor,
a tetejére: kevés kókuszreszelék.
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, a hozzávalókkal összegyúrjuk, a tejből apránként öntsünk hozzá, csak annyit, hogy ne áztassa nagyon el, de jól gyúrható masszát kapjunk. A kakaóporhoz nem írtam mennyiséget, annyit teszünk bele, amennyitől szép barna színe lesz.
A töltelékhez valókat is összegyúrjuk, vagy kikeverjük. A kakaós tésztát kisodorjuk, úgy, hogy egy fóliát teszünk alá. Rákenjük a tölteléket, majd a fólia segítségével feltekerjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőszekrényben tároljuk, csak néhány óra múlva szeleteljük.
A kisodort tészta a töltelékkel |
A fólia segítségével szépen lehet feltekerni |
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! Nézz be hozzám, vár egy meglepetés.
VálaszTörlés