2011. április 6., szerda

Csirkepörkölt



Hozzávalók: 3 nagy csirkecombhoz 2 nagy fej vöröshagyma, zsír, só, őrölt köménymag, törött paprika, 1 paradicsom, pár szelet paprika, 1 krumpli (ettől kicsit besűrűsödik a pörkölt), esetleg  erős paprika.

Elkészítése:
A csirkecombokat ketté vágjuk, a nagyobb felsőcombot is ketté vághatjuk még, vagy ízlés szerint még kisebb darabokra. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és még együtt tovább pirítjuk, majd megszórjuk ízlés szerinti törött paprikával, vízzel felengedjük és sózzuk. Hozzáadjuk a paprikaszeleteket, a hámozott, karikára vágott paradicsomot, az erős paprikát, és a feldarabolt krumplit. Készre főzzük. Én csak félig lefedve szoktam főzni, hogy a vize elpárologjon, és besűrűsödjön.
Köretnek nokedlit szoktam készíteni hozzá.

A hozzávalók

A hagyma és a hús pirítása

Kezd főni a pörkölt



2 megjegyzés: