2011. április 11., hétfő

Rácponty



Hozzávalók: filézett pontyszeletek, krumpli, paradicsom és paprikaszeletek, hagyma, füstölt szalonna, olaj, tejföl, só, liszt, pirospaprika.

Elkészítése:
Egy kiolajozott tűzálló tál aljára tesszük a karikára vágott nyers krumplit, erre kerülnek a paprika, hagyma, és paradicsom és szeletek. Mindegyik réteget megsózzuk. A tetejére helyezzük a szalonnával megtűzdelt, sózott, pirospaprikás lisztbe meghempergetett halszeleteket. A végén leöntjük tejföllel, és sütőben (a tálat nem takarjuk le) szép pirosra sütjük.

A szalonnával megtűzdelt pontyszeletek

Alulra a krumplit tesszük

Rákerül a hagyma is

A belisztezett pontyszeletek

Végül rákenjük a tejfölt

A készre sült hal



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése