2011. április 18., hétfő

Kacsacomb almával



Hozzávalók: kacsacomb, alma, kacsa vagy libazsír, só, bors, kakukkfű, rozmaring, szárnyasokhoz való fűszerkeverék. (mennyiséget nem írtam, én most négy kicsi combot sütöttem, két almával)

Elkészítése:
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, a kakukkfűvel és a morzsolt rozmaringgal, nem kell tőle sajnálni (ha van friss, az még jobb), majd kb. egy órát állni hagyjuk.
Egy tűzállótálat kikenünk zsírral, beletesszük a combokat, a tetejükre is tehetünk egy kis zsírt, és felöntjük kevés vízzel.
Egy nagyobb almát meghámozunk, nyolc felé vágjuk, és a hús mellé, illetve a tetejére tesszük, ami a sütés végére teljesen szétfő, ettől finom sűrű szaftja lesz. Lefedjük a tál tetejével, és sütőbe tesszük. Időnként kivesszük a sütőből, a combokat megfordítjuk, saját levével meglocsoljuk, ha kell pótoljuk a vizet.
A sütés vége felé, mikor már majdnem kész, teszünk bele még almát, ugyancsak cikkekbe vágva.
Mivel én most készítettem ilyet először, a végén is csak egy nagyobb almát adtam hozzá, de lehetett volna többet is. Nagyon finom a párolt-sült alma a kacsához.
A jénai fedelét a sütés alatt végig rajtahagytam, így is eléggé megpirultak a combok - de még az edény is - viszont a hús jó puhára sült át.
 
Mellé hagymás tört krumplit készítettem, és savanyú paprikával, illetve kígyóuborkával tálaltam.

A befűszerezett kacscombok

Sütésre előkészítve

Rákerül a második alma is



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, nálam nyerő a gyümölcs-hús párosítás.

    VálaszTörlés
  2. Éva írta :

    Igazi kimélő ételnek néz ki a kacsacom-almával.
    Kár, hogy az edény is megpirult a sütéskor.
    Azt ugyanis csak sok munkával lehet tisztára súrolni.

    Várjuk a következő finomságokat!

    VálaszTörlés