Már régi vágyam volt egy malac formájú fatál, és most karácsonyra meglepett minket a lányunk egy gyönyörű saját készítésű tállal, amit ő tervezett és faragott ki. Nagyon örültünk neki, s most eljött az ideje, hogy felavassam egy egyszerű, de finom malacsülttel.
Hozzávalók: malaccomb, só, bors, fokhagyma, sertéshúsokhoz való házi fűszerkeverék, zsír, méz.
Elkészítése:
A húst sóztam, fűszereztem, majd zsírral bőségesen kikent jénai tálba tettem, vizet öntöttem alá, és lefedve sütőbe tettem. Néha megnéztem, hogy nem főtte-e el nagyon a vizet, nehogy odaégjen.
A húst sóztam, fűszereztem, majd zsírral bőségesen kikent jénai tálba tettem, vizet öntöttem alá, és lefedve sütőbe tettem. Néha megnéztem, hogy nem főtte-e el nagyon a vizet, nehogy odaégjen.
Mikor megpuhult már a hús, megkentem mézzel, és már fedél nélkül tettem vissza a sütőbe, hogy szép fényes piros-barnára süljön.
Mellé zöldséges párolt rizst készítettem, és saját eltett csalamádéval, valamint Apukám csatnijával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése