Ezt a cukkinit is otthonról, Édesapámtól hoztuk, és még akkor készült, amikor visszajöttünk a mözsi nyaralásból. Cukkiniből fasírtot sokszor készítettem már, még Anyukámtól volt meg az első ilyen recept...
Most sajttal és sárgarépával gazdagítottam, friss zöldfűszerekkel ízesítettem, amik a cukkinivel együtt mind szintén Apukám kertjében termettek. Nagyon finom lett, még hidegen is nagyon ízlett.
Most sajttal és sárgarépával gazdagítottam, friss zöldfűszerekkel ízesítettem, amik a cukkinivel együtt mind szintén Apukám kertjében termettek. Nagyon finom lett, még hidegen is nagyon ízlett.
Hozzávalók: egy 65-70 dkg-os cukkini, 2 kisebb sárgarépa, 1 hagyma apróra vágva, 3 gerezd fokhagyma áttörve, só, bors, házi ételízesítő, 1 tojás, 10 dkg reszelt trappista, friss tárkony, bazsalikom és petrezselyemzöld apróra metélve, kb. 2-3 evőkanál zsemlemorzsa és kukoricaliszt,
a kisütéséhez: valamilyen zsiradék.
Hasonló zöldséges lepényt én is készítettem régebben. Nagyon finom! :) Guszta a tálalás! :)
VálaszTörlésKöszi szépen Vanilin, finomak tudnak lenni ezek a zöldséges ételek is, főleg ilyenkor nyáron 😀.
TörlésNagyon guszta és finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt, nem is hiányzott hozzá a hús 😀.
TörlésNagyon guszták ezek a lepénykék, és nagyon szép a tálalása is. Én is készítettem már hasonló zöldséges lepénykéket.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, akkor te is tudod, hogy milyen finomak 😀.
TörlésIgazán szép színes és ízes zöldség dömping. Gyanítom, hogy a kukoricaliszttől még ropogósabb lett az állaga. Guszta, nagyon.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea! Mostanában sokszor eszünk zöldséges ételeket, finomak, könnyűek, színesek, igazi nyári fogások. Kukoricalisztet is viszonylag sűrűn használok, tócsnikban is mindig, liszt helyett.
Törlés