2021. március 27., szombat

Sonkás-tormás töltött tojás





Töltött tojást készítettem vacsorára, már olyan húsvéti előzetest, sonkával, saját készítésű paneer sajttal, retekkel és kígyóubival. De tudom ajánlani húsvét utánra is ezt a saját ötletből született finom hidegtálat, amikor már unjuk a megmaradt sonkát, tormát és főtt tojást.

Hozzávalók, mennyiségek nélkül: főtt tojások, 
a töltelékhez: ecetes torma, valamilyen főtt sonka, vagy főtt-füstölt lapocka, tarja, vaj, mustár, só, 
a teteje megszórásához: apróra vágott snidling és Cayenne bors.

Elkészítése:
A tojásokat megfőztem, hideg vízben hagytam kihűlni. Ezután megpucoltam és hosszában kettévágtam. A sárgájákat villával összetörtem és enyhém megsóztam. Ízlés szerint belekevertem a többi hozzávalót, az ecetes tormát, az apróra vágott tarját, a vajat és mustárt. Jól átkevertem és visszatöltöttem a fehérjékbe, tetejüket megszórtam apróra vágott snidlinggel és a Cayenne borssal. Szép színt adtak neki.
Szépen elrendeztem egy fatálon, a retekkel, az uborkával és az előzőleg elkészített sajttal, melyet snidlinggel, friss bazsalikommal, kápia darabkákkal és színes borssal ízesítettem.





12 megjegyzés:

  1. Meg is éheztem a táladat látván! :-) Nagyon jól néz ki, szép színes, tavaszias. Elsőként biztosan a sajtból vennék... Aztán a töltött tojásból! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Melinda! Már többféle töltött tojás van a blogomon, de ilyet még nem ettünk, ezért én először a tojás ízére voltam kíváncsi 😊😊. Szeretjük ezt a sajtot, elég sűrűn készítek ilyet, változatosan lehet ízesíteni, és semmi adalék nincs benne 😊.

      Törlés
  2. Csodaszép látvány! Imádom az ilyen ételeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Marika, finom volt, egyszerű és látványnak sem utolsó 😊.

      Törlés
  3. Ahogy írtad bármikor jó ez a húsvéti előzetes, vacsorára is Nagyon jól néz ki és a tojás tölteléke pedig különleges a megszórásokkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, finom volt, kicsit csípős is. Bármikor elkészíthető egy vacsorára, főleg ha van egy kis maradék ebből-abból...

      Törlés
  4. Ilyen finom vacsorával érdemes befejezni a napot. Nagyon étvágygerjesztő, szerintem majd a maradék húsvéti sonkából ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, váljék egészségetekre! Örülök, hogy kedvet kaptál hozzá a képeim nyomán 😊.

      Törlés
  5. Nagyon mutatósat készítettél. Örülök, hogy így megszerettétek a paneert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani! Igen, szeretjük, már sokféle ízesítéssel csináltam 😊.

      Törlés