2019. augusztus 15., csütörtök

Sajtkéregben sült tengeri hal, fűszeres krumplival





Ez megint egy olyan egyszerű, de nagyszerű recept, legalábbis nekünk nagyon ízlett.

Lányunk esküvőjén volt az egyik fogás sajtkéregben sült fogas filé. Az akkor nagyon ízlett, így itthon is megpróbálkoztam vele, bár hogy Füreden hogy készült, azt nem tudjuk. Nagyon jól sikerült, elkészíteni is egyszerű, ezért megmutatom most, hátha más is étvágyat kap hozzá...

Hozzávalók, nálam: tengeri hal szeletek (alaszkai tőkehal, de lehet más fajta is), só, kukoricaliszt, tojás, reszelt sajt,
a fűszeres sült krumplihoz: krumpli, kukoricaliszt, szárított-morzsolt fűszerek: bazsalikom, oregánó, tárkony (de ízlés szerint lehet más fűszerekkel is használni),
tálaláskor: hagymás-fokhagymás uborkasaláta, paradicsom, friss bazsalikomlevelek.

Elkészítése:
A fagyasztott hal szobahőmérsékleten való kiolvasztásával és a krumpli előkészítésével és az uborkasalátával kezdtem az ebéd készítését...

A krumplit feldaraboltam, sós vízben forrás után kb. 5 percig főztem, fedő nélkül. Hűlni hagytam, azután leszűrtem, és beleforgattam a befűszerezett kukoricalisztbe. Forró olajban kisütöttem.

A halszeleteket sóztam, kicsit állni hagytam. Csak közvetlenül sütés előtt paníroztam. Először kukoricalisztbe forgattam, majd a felvert tojásba, végül a reszelt sajtba. Forró olajban azonnal kisütöttem.

Az uborkasalátát hagyományos módon készítettem, amit tálalás előtt egy órával is el lehet már készíteni. A megpucolt uborkát felszeleteltem, sóztam, majd mikor kezdett levet engedni, kinyomkodtam. Elkészítettem az ecetes levet, kis cukor hozzáadásával, aztán belekerült a zúzott fokhagyma és a vékony hagymakarikák.

Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel és paradicsomszeletekkel kínáltam.

A hal panírozása - kukoricaliszt, tojás, reszelt sajt

A szeletek kisütése

A fűszeres kukoricalisztbe forgatott előfőzött krumpli - sütésre várva



10 megjegyzés:

  1. Nekem határozottan kedvet csináltál hozzá! Csodásan néz ki! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez nagyon jól néz ki! És te is az új profilképeddel!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta és finom halételt készítettél. Tényleg egyszerű, de nagyszerű.Én holnap, szombaton készítek halat, süllő lesz a szokásos módon, mert a férjem csak úgy szereti, tehát sima morzsa panírozással. Más halnál például a pisztráng esetében elfogad más változatot is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Süllőt meg én nem készítettem még, nálunk a piacon a halasnál ez nem kapható. Biztos nagyon finom ez is :-)

      Törlés
  4. Én ugyan nem szeretem a halat, de gondolom egy csirkemell szelettel ugyanezt meg lehet csinálni. Nagyszerű ötletnek tartom biztos ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mari! Csirkével is biztos nagy sikere lenne :-)

      Törlés
  5. Húú, de jól néz ki! Nagyon szeretem a halat, biztosan ízlene. :) Mindig olyan remek dolgokat készítesz, hogy a képek láttán megéhezem. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Vanilin! Örülök, hogy meghoztam az étvágyadat :-) próbáld ki egyszer, biztos fog ízleni :-)

      Törlés