2018. január 12., péntek

Csülökpörkölt



Hűvösebb vagy hideg napokon jól esnek a kicsit zsírosabb, tartalmasabb, csípős ételek, ez a pörkölt is épp ilyen... 😋

Hozzávalók: 1 csülök, 3-4 nagyobb vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1-2 kisebb paradicsom, zsír, só, őrölt bors, törött paprika, ízlés szerint erős paprika, vagy házi csípős paprikakrém (aki szereti), 2-3 kiskanál házi gulyáskrém, 1-2 csipet őrölt köménymag, 2 gerezd fokhagyma, esetleg 1 dl vörösbor, krumpli.

Elkészítése:
A hagymát felaprítottam és a zsíron üvegesre dinszteltem. Rátettem a kockára vágott húst (tehetünk bele a bőréből is, jót tesz a szaftjának), fehéredésig pirítottam, majd megszórtam a pirospaprikával. Felengedtem kevés vízzel, sóztam, borsoztam, meghintettem az őrölt köménnyel, hozzáadtam a paprikakrémet, a gulyáskrémet, a feldarabolt paradicsomot és zöldpaprikát, valamint a zúzott fokhagymát.
Fedő alatt főztem, amikor kellett, egy kis vörös borral pótoltam az elfőtt levét (de ha nincs kéznél bor helyett vízzel is pótolhatjuk az elfőtt levét). Amikor már puhult a hús, beletettem a hasábokra vágott krumplit is, és készre főztem.

Tarhonyával vagy friss kenyérrel, savanyúsággal és egy pohár vörösborral kitűnő ebéd.




6 megjegyzés:

  1. Keresem a megfelelő szavakat a dicsérethez! :-) Rendesen megkívántam a csülökpörkölted! Nagyon rég ettünk csülköt, pedig finom husi van rajta. Pörköltnek pont nem készült még, de egész biztosan fog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm :-) Ha még nem főztél csülökpörköltet akkor próbáld ki egyszer, biztos ízlik majd a családnak :-)

      Törlés
  2. Nagyon guszta ! A múltkoriban mikor kocsonyát csináltam akkor vettem csülköt abból kis darabka húst lecsentem és megcsináltam pörköltnek nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, örülök, hogy ti is szeretitek :-)

      Törlés
  3. Mi is szeretjük a csülökpörköltet, mert nagyon finom húsika. A férjem a körömpörköltet is nagyon szereti és emlegeti, hogy készítsek, de mondtam neki, hogy csak úgy, ha lesz benne csülökhús is.
    Nagyon guszta lett a pörkölted.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Körömpörköltet meg én nem főztem még, enni ettem már, tényleg nagyom finom. Úgyhogy tervben van, hogy még a télen elkészül majd valamikor :-)

      Törlés