2017. augusztus 20., vasárnap

Gesztenyés habos szelet




Még a kánikulai napokban készült ez a finom sütés nélküli édesség. Innen származik az alaprecept, némi változtatásokkal....

Hozzávalók nálam, a tésztához: 40 dkg gesztenyemassza, kb. 32 dkg darált keksz, 5 dkg olvasztott margarin, 5 evőkanál tej, 1 kiskanál rumaroma,
a puding réteghez: 2 csomag vaníliás puding (az egyik lehet fehércsokis), 6 dl tej, 22 dkg margarin, 6 evőkanál cukor + ha kell még, ízlés szerint,
a habhoz: 5 dl Hulala,
a díszítéshez: pár dkg ét- vagy tejcsokoládé.

Elkészítése:
A gesztenyés alap hozzávalóit egy tálban összedolgoztam. A masszát egy 24x24 cm-es csatos formába egyenletesen elsimítottam, belenyomkodtam.
A krémhez a pudingporokat a 6 evőkanál cukorral sűrűre főztem. Amikor félig kihűlt a kész puding, hozzáadtam a szoba hőmérsékletű margarint és elektromos keverőgéppel jól kihabosítottam, majd ízlés szerint még egy kevés cukrot adtam hozzá. A kész krémet rákentem az alapra.
A tejszínt keményre felvertem és a krém tetejére simítottam, majd ráreszeltem a csokoládét.

Még a formában, de már az oldala nélkül



10 megjegyzés:

  1. Csodás habos finomság! :) Egy kockánál biztos nem tudnék megállni. :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, de guszta, bár én inkább tejszínhabbal kérnem hulala helyett... 🙂 De tudom, hogy nyáron kockázatos tejszínhabot használni egy ilyen finomsága.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tejszínhabbal biztos finomabb és egészségesebb, de ezeket a növényi habokat olyan szépen fel lehet verni :-) Hululát ritkábban használok, de most csak ezt kaptam, a Meggle cukrászhabot szoktam venni, az jobb :-)

      Törlés
  3. Nagyon szép látványos édesség és biztos, hogy finom is. Ezt én is megkóstolnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Szívesen megkínálnálak, de sajnos már rég elfogyott :-)

      Törlés
  4. Ma elkészítettem. Nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett :-)

      Törlés
  5. Nagyon guszta , olyan harapnivaló:-))

    VálaszTörlés