2017. május 13., szombat

Hagymatokány puliszkával



Az Ízőrzők mezőtárkányi műsorában láttam, és ott tetszett meg a hagymatokány készítése. Azt hiszem ebben a műsorban hallottam azt is, hogy lehet ízesíteni, gazdagítani gombával is, ezért így próbáltam ki. Egyszerű étel, mégis finom lett a puliszkával és a friss salátával...

Hozzávalók nálam: 25-25 dkg lila- és vöröshagyma, 1 dl paradicsomlé vagy egy nagyobb paradicsom, 2-3 kiskanál házi gulyáskrém, só, olaj, ízlés szerint pirospaprika, őrölt bors, valamint pár szem gomba,  
a puliszkához: kb. 15 dkg kukoricadara, só, fél liter víz.

Elkészítése:
A hagymákat és a gombát megtisztítottam, félbevágtam, és karikára illetve szeletekre vágtam. Nagyobb serpenyőben olajat hevítettem, rádobtam a hagymát, sóztam, és üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam a gombát is, és együtt pároltam még. Őrölt borssal és paprikával ízesítettem, felöntöttem kevés vízzel, és elkezdtem főzni. Nemsokára hozzáadtam a paradicsomot és a gulyáskrémet is, majd készre főztem.
A puliszkához a vizet felfőztem, sóztam, és apránként beleöntöttem a kukoricadarát. Állandó keverés mellett főztem, míg be nem sűrűsödött.




6 megjegyzés:

  1. Ez egy régi szegényes, de gyorsan elkészíthető étel volt.Manapság gondolom már ritkán főzik. :-9

    VálaszTörlés
  2. Nagyon különleges, biztosan finom.

    VálaszTörlés
  3. Guszta nagyon finom lehetett! Szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés