2017. május 5., péntek

Bazsalikomos pirított csirke



Egy finom pikáns csirkeétel, aminek a receptjét a III. kerületi Lokál Extra című ingyenes újságban találtam, wokban készített ételek között, s némi változtatással el is készítettem....

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál durvára vágott fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér, 2 kávéskanál cukor vagy méz, 3-4 evőkanál szójaszósz, 1-2 kiskanál sűrített paradicsom, ízlés szerint wok fűszerkeverék és szárított morzsolt bazsalikom, 2 kávéskanál csiliszósz,
a tetejére tálaláskor: 1 marék friss bazsalikom.

Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, a felszeletelt hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd 3-4 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a szójaszószt, így is pirítjuk még 2-3 percig, majd fűszerezzük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt, kis lángon kb. 15-20 percig pároljuk. Tálaláskor megszórjuk a friss bazsalikomlevelekkel.
Párolt rizs illik hozzá.

Nagyon finom volt, de hát mi szeretjük a csípős, kínai jellegű ételeket....




6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Imádom a fotóidat! A bazsalikomot az elmúlt 10 egynéhány évben kezdtem használni, finom illata, íze van. Tavaly előtt citromos bazsalikomot ültettem, ami nagyon megtetszett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska, örülök, hogy tetszenek a képeim :-)
      A bazsalikom nekem is nagy kedvencem, talán a legkedvesebb fűszerem, sok mindenbe használom.

      Törlés
  2. A bazsalikomot én is nagyon szeretem. :)Nagyon guszta ez a csirke!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehetett ez az étel, és szép a tálalás is. Én a nagyon csípős ételeket nem szeretem, de lehet ezt úgyis készíteni, hogy kevesebb erőset teszünk bele vagy akár el is hagyjuk. Én sok ételt készítek úgy, hogy megváltoztatom a hozzávalókat az arányokat is, meg el is hagyok alapanyagot. Persze akkor már nem olyan mint amit látok, de ez nem baj. Mindenki a saját szája íze szerint süt-főz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia!
      Én is sokszor változtatok az eredeti recepten :-)

      Törlés