Egy egyszerű, finom étel, azt is mondhatnám különlegesség, mert ilyenről még ezelőtt nem hallottam. Az "Ízőrzők" mezőkomáromi adásában láttam meg, így elkészítettem, hogy megkóstolhassuk. Melegen és hidegen egyaránt ízlett...
Hozzávalók: káposzta, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A káposztát leveleire szedtem, sós vízben megfőztem (nem túl puhára, de azért annyira, hogy a vastag ere sem maradjon nyers), utána lecsepegtettem. Megszórtam őrölt borssal, majd hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepaníroztam és forró olajban kisütöttem.
Tartármártással tálaltam.
Még én sem hallottam róla, de igen érdekesnek találom. Egy próbát mindenképp megér! :-) A magyar ember tényleg mindent bepaníroz! :D
VálaszTörlésElőtte én sem hallottam róla, mielőtt nem láttam meg a TV-ben :-) Érdekesnek tartottam, és persze a kíváncsiság hajtott, hogy milyen lehet az íze?
Törlésha már nincs mit ennünük és elképzeljük a húst, biztos finom lesz, de félre a tréfával ez biztos egy bőjtös ünnepi étel!! De milyen káposza ,kel, vagy édes?
VálaszTörlésKöszi Juju! Böjtös ételként nem is gondoltam rá, de annak is megfelel... Hidegen teljesen olyan volt az íze mint a rántott patisszoné :-) Érdemes kipróbálni.
TörlésÉdes káposztából készül...
TörlésÉn sem gondoltam még a káposztalevél panírozására, pedig úgy ahogy patisszont, vagy karfiolt, meg cukkinit is panírozunk, így ezt is lehet és biztos, hogy finom.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finom volt :-)
TörlésEzt már én is elkészítettem és nagyon ízlett! Guszta!
VálaszTörlésKöszi Éva, akor Te már tudod, hogy milyen :-)
TörlésÉn csak kelkáposzta levelet szoktam rántani, de azt időtlen idők óta - és a kedvenceim közé tartozik. Más kelkáposztaleveles variáció: a kelkáposztalevélbe egy csík sonkát tekerni, fogvájóval összetűzni, panírozni, rántani. Az se rossz.
VálaszTörlésFinom lehet az is, amit írsz, lehet hogy kipróbálom majd :-) Köszi az ötletet!
TörlésKülönleges! :)
VálaszTörlésKöszi :-)
TörlésNo, ezzel megleptél, Kati! :D Mégcsak nem is hallottam róla, a hozzászólásokból pedig kiderül, hogy akadnak, akik ismerik... Szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésKöszi Marcsi! Én is azok közé tartozom, akik még nem ismerték eddig :-) Finom volt, egy próbát mindenképpen megér :-)
Törlés