A piskótatekercs szeletek a csokis öntettel, tejszínhabbal és néhány szem gyümölccsel |
Két kisebb piskótatekercset is sütöttem, egy világosat és egy kakaósat, ugyanazzal a krémmel megtöltve. A krémhez felhasznált eper, valamint pár szem málna, áfonya és ribizli még a mélyhűtőben várta, hogy mielőbb megegyük, hisz gyorsan jön a tavasz, az új gyümölcsökkel...
Hozzávalók a két 24x24 cm-es piskótatésztához: mindegyikhez 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 2-3 csipetnyi sütőpor, a barna tésztához 2 kiskanál keserű kakaópor,
a krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 10 dkg vaj, 20-25 dkg gyümölcs (nagyrészt eper, + pár szem málna, áfonya, ribizli), 2 kiskanál zselatin,
a csokoládés öntethez: 1 tasak Dr.Oetker főzés nélküli Expressz desszert öntet és 2,5 dl tej.
a krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 10 dkg vaj, 20-25 dkg gyümölcs (nagyrészt eper, + pár szem málna, áfonya, ribizli), 2 kiskanál zselatin,
a csokoládés öntethez: 1 tasak Dr.Oetker főzés nélküli Expressz desszert öntet és 2,5 dl tej.
Elkészítése:
Először a piskótákat sütöttem meg, egymás után mind a kettőt. A fehérjét felvertem, hozzákevertem a sárgáját, majd a cukrot, tisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt négyszögletes, csatos formában megsütöttem. A kakaósat is hasonlóan készítettem, csak ebbe 2 kiskanál kakaót is kevertem.
Mikor kisült a tészta, azonnal kivettem a formából, konyharuhára borítottam, és feltekertem. Így hagytam kihűlni.
A krémhez elkészítettem a pudingot. Mikor kicsit hűlt, belekevertem a szobahőmérsékletű, kicsit felhabosított vajat. A gyümölcsöket összevagdostam, de csak annyira, hogy kicsit darabosak maradjanak. Ezt is hozzákevertem a pudinghoz, és a kevéske vízzel megfőzött zselatint is. Hagytam hűtőszekrényben lehűlni, majd mindkét piskótát megtöltöttem vele.
Az öntetet is elkészítettem a tasak leírása szerint, majd ezzel meglocsolva, és tejszínhabbal tálaltam.
Mikor kisült a tészta, azonnal kivettem a formából, konyharuhára borítottam, és feltekertem. Így hagytam kihűlni.
A krémhez elkészítettem a pudingot. Mikor kicsit hűlt, belekevertem a szobahőmérsékletű, kicsit felhabosított vajat. A gyümölcsöket összevagdostam, de csak annyira, hogy kicsit darabosak maradjanak. Ezt is hozzákevertem a pudinghoz, és a kevéske vízzel megfőzött zselatint is. Hagytam hűtőszekrényben lehűlni, majd mindkét piskótát megtöltöttem vele.
Az öntetet is elkészítettem a tasak leírása szerint, majd ezzel meglocsolva, és tejszínhabbal tálaltam.
Még az öntet nélkül a világos szeletek... |
...és a kakaósak |
A piskóta azok között az édességek között van amit szeretek, és ebben a változatban különleges és nagyon finom lehet.
VálaszTörlésA piskótatekercsnek nem tudok ellenállni bármilyen krémmel is legyen töltve. Mindkettő nagyon guszta és imádnám. :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, mindkettő finom volt :-)
TörlésÓ, de gusztusos mindkét féle! :)
VálaszTörlésKöszönöm Marcsi!
TörlésAhhhhhh, de csodálatos.... Ha van kedved az egyik kedvenc képed -akár ezt-megmutatni egy játék keretében, akkor várlak a blogomon. 🙂
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa! Majd megpróbálok a határidőig keresni valamit :-)
Törlés