| Tálalva... | 
Húsvétkor ez volt az egyik ebédünk. Könnyű tölteléke van, a "Receptek a Nagyitól" című receptes kis füzetsorozat húsvéti számában találtam. A fűszerezésén egész kicsit változtatva, saját ízlésünknek megfelelően készítettem el.
Érdemes az év más szakában is megsütni, mert nagyon finom...| Még az egyben lévő dagadó.... | 
| ...és közelebbi képek a felszelelt husiról.... | 
Hozzávalók: kb. 80 dkg dagadó, 15 dkg füstölt sonka, 2 főtt tojás, maroknyi pritamin paprika, másfél zsömle, 1 nyers tojás, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, só, majoránna, őrölt bors, töltelékekhez való fűszerkeverék,
a hús külsejére: sertéshúsokhoz való fűszerkeverék, vagy szárított fűszerek, pl. bazsalikom, kakukkfű stb....
a sütéshez: 2-3 kanál zsír.
a hús külsejére: sertéshúsokhoz való fűszerkeverék, vagy szárított fűszerek, pl. bazsalikom, kakukkfű stb....
a sütéshez: 2-3 kanál zsír.
Elkészítése:
A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk. A zsömlét beáztatjuk majd jól kinyomkodjuk, a főtt tojásokat és a sonkát és a paprikát kis kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a nyers tojást, a majoránnát, az őrölt borsot és a töltelék fűszerkeveréket.
A felszúrt dagadót megtöltjük a töltelékkel, és hústűvel összetűzzük a nyílást. Tűzálló tálba helyezzük, kívülről is befűszerezzük, hozzáadjuk a zsírt, kb. másfél dl vizet öntünk alá, és lefedve sütőben készre sütjük.
Köretnek párolt rizst készíthetünk mellé, amibe kukoricát vagy borsót, sárgarépát tehetünk.
A felszúrt dagadót megtöltjük a töltelékkel, és hústűvel összetűzzük a nyílást. Tűzálló tálba helyezzük, kívülről is befűszerezzük, hozzáadjuk a zsírt, kb. másfél dl vizet öntünk alá, és lefedve sütőben készre sütjük.
Köretnek párolt rizst készíthetünk mellé, amibe kukoricát vagy borsót, sárgarépát tehetünk.
| A hozzávalók | 
| A megkevert töltelék | 
| A dagadó megtöltése | 
| A megtöltött dagadó, sütés előtt | 
 
 
De jók is ezek az ünnepek , milyen finomakat lehet enni:) Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi szépen Éva!
TörlésNagyon szeretem a dagadót, sokféle töltelék készülhet bele, és készítem is. Nagyon gusztán néz ki ez az ünnepi ételed, és biztos, hogy nagyon finom volt.
VálaszTörlésDe nagyon szeretem a töltött dagadót... Ki fogom próbálni a Te verziódat is, köszönöm. :-)
VálaszTörlésSok sikert hozzá :-)
TörlésNagyon szép, és finom is lehetett.
VálaszTörlésKöszönöm Ani!
Törlés