2015. április 23., csütörtök

Lecsós szelet tarhonyával


Finom és könnyen elkészíthető egytálétel. A hozzávalókhoz mennyiséget nem írtam, ki-ki annyit készít belőle, amennyi szükséges. Lecsót amúgy is mindenki tud főzni, csak ez egy kicsit gazdagabb változata....

Hozzávalók: hosszúkaraj szeletek, paprika, paradicsom, füstölt kolbász, hagyma, só, bors, törött paprika, zsír vagy olaj, tarhonya.

A hússzeleteket sóztam, borsoztam, és kevés zsíron hirtelen elősütöttem, majd félretettem.
A hagymát felszeleteltem, a zsíron megdinszteltem, hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot, sóztam, megszórtam törött paprikával, és tetejére tettem az elősütött húst. Fedő alatt elkezdtem főzni, majd amikor félig-háromnegyedig megpuhult, hozzáadtam a kolbász karikákat is és készre főztem.
Közben elkészítettem a tarhonyát. Olajon megpirítottam, sóztam, kb. kétszeres vízzel felengedtem, és fedő alatt ezt is készre főztem.

Elkezd főni a lecsó a hússal....

....majd hozzáadom a kolbászt is



6 megjegyzés:

  1. A pavlovi reflexek azonnal beindulnak a képeid láttán... :-D nagyon szeretjük mi is, gyakran készítem.

    VálaszTörlés
  2. Én is gyakran készítem a lecsót tarhonyával, és vagy kolbásszal vagy hússzelettel. A férjem egyik kedvenc tésztaféléje a tarhonya és a lecsó is amit sokszor nokedlivel eszünk. Nagyon guszta az ételed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Nokedlivel még nem készítettem, de azzal is finom lehet. Általában tarhonyával esszük.

      Törlés
  3. Most ötletet kaptam a holnapi ebédhez. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, jó étvágyat hozzá! :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...