2015. április 26., vasárnap

Rántott camembert diós bundában, áfonyalekvárral




Ízletes, gyorsan elkészíthető rántott sajt. Fűszeres Tihany camembert-ből készítettem, amiből helyes kis szeletek lettek....

Hozzávalók: camembert sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa, dió.

A sajtot felszeleteltem. Hagyományos módon bepaníroztam, annyi különbséggel, hogy a prézlibe vágott diót kevertem. Bő olajban kisütöttem, és áfonyalekvárral tálaltam.

A felszeletelt sajt, panírozás előtt



10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, így, az áfonyalekvárral együtt igazán finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát dió-bundában még nem ettem, de akármikor kész vagyok elcserélni öt szelet rántott húst egy szelet rántott sajtért. Szerintem nincs is jobb a világon a sajtnál. Mindenféle változatát naggggyon szeretem.. Mellesleg, mivel áfonyalekvárom nincs, elárulhatom, hogy a meggylekvárral is igen finom ! Én többnyire rizst szoktam melléje köretként készíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mari, mi is nagyon szeretjük a rántott sajtot. Camembert most rántottam először, de ez is nagyon ízlett. Gondolom meggylekvárral is nagyon finom volt. Áfonyalekvárt Erdélyből szoktunk kapni, amúgy nekünk sem lenne :-)

      Törlés
  3. Nagyon kívánatos, szeretem a rántott sajtot . Általában trappistát szoktam rántani a dió biztos finom ízt ad neki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Általában mi is trappistát szoktunk enni, de ez is nagyon finom volt.

      Törlés
  4. Jól néz ki és tudom, hogy finom is, mert rántott sajtot én is készítek, és az általam készített narancs-alma lekvárral, de készítettem már áfonyalekvárral is. Én is inkább rizst készítek mellé.
    Diós panírozással még nem készítettem, de majd kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! A narancs-alma lekvár is nagyon finom kehet hozzá.

      Törlés
  5. Nos, ez a diós bundázás különlegessé teszi. Kipróbálandó! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...