Hozzávalók: 40 dkg gomba, 2 piros színű paprika, 3 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj vagy zsír, só, bors, őrölt paprika, 2 nagyobb szelet tarja, magyaros vagy grill fűszerkeverék, a behabaráshoz kb. 3 kiskanál tejföl és 1 púpozott kiskanál liszt.
Elkészítése:
A hússzeleteket kettévágtam és vékonyra kiklopfoltam. Sóztam, fűszereztem, a zsiradékon elősütöttem, majd tálra tettem a szeleteket.
A megmaradt zsírban megdinszteltem az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a felszeletelt gombát, paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam, megszórtam a pirospaprikával és ráhelyeztem az elősütött húst. Fedő alatt az egészet készre főztem.
Ekkor a hússzeleteket kivettem belőle, és a tejföl liszt keverékéből vékony habarást készítettem, amivel a gombát besűrítettem, végül a húst visszatettem a tetejére.
Köretnek nokedlit készítettem hozzá.
Nagyon finom egytálétel, és nincs is sok munka vele. Egy pohárka fehérborral kitűnő ebéd vagy vacsora.
Köretnek nokedlit készítettem hozzá.
Nagyon finom egytálétel, és nincs is sok munka vele. Egy pohárka fehérborral kitűnő ebéd vagy vacsora.
Katalin, amikor hozzád be nézek, mindig ugy érzem magam hogy meg vagyok hivva egy Vasárnapi finom ebédre. Az asztal meg van teritve, még a pohár bor is vár már...micsoda fantáziám van...hát nem is rossz!
VálaszTörlésGusza és finom nagyon!
Köszönöm Elisabeth! Gyere máskor is ebédelni :-)
TörlésHm, ... finom. Olyan guszta ételeket készítesz, hogy mindig megéhezem itt a gép előtt. :)
VálaszTörlésKöszi Vanilin! További "jó étvágyat" :-)
TörlésNagyon jól néz ki, étvágygerjesztő. Szeretjük mi is a tarját is, a lecsót is minden változatban, na és a nokedlit, és így együtt egy egyszerű, de nagyszerű étel kerekedett belőle.
VálaszTörlésLívia köszönöm neked is!
TörlésDe jól néz ki! Le is csapok rá, a jövő hétre megvan az egyik ebéd-ötlet, köszönöm! :-)
VálaszTörlésKöszi szépen, jó étvágyat hozzá, ha elkészíted :-)
Törlés