2012. december 13., csütörtök

Gesztenyés golyóbis


Hozzávalók (mennyiség nélkül): fagyasztott gesztenyemassza, ízlés szerint rum, kevés tej, rumos vagy konyakos meggybefőtt, étcsokoládé, étolaj, színes cukorka- vagy csokoládés drazsék a szóráshoz.

A gesztenyemasszát kevés tejjel és ízlés szerinti rummal elkevertem, mivel cukrozott fajta volt, így nem adtam hozzá cukrot. Golyókat formáltam belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy szem meggyet raktam. Hűtőszekrényben tettem őket, hogy jól lehűljenek, majd gőz fölött csokoládét olvasztottam, amihez kevés étolajat adtam (10 dkg csokihoz 1-2 kiskanállal), és a golyókat egyesével megforgattam benne. Tetejüket azonnal megszórtam a drazséval, mert a csokoládé gyorsan megszilárdul. Fogyasztásig ajánlatos hidegen tartani, mert úgy a legfinomabb.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és olyan finom! :) Nagyon szeretjük, könnyed, finom desszert! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusosak a gesztenyés bonbonjaid!Imádnivaló finomság!

    VálaszTörlés
  3. Na, ebből a kis üvegtálból most nagyon tudnék csemegézni... finomságosak. :P

    VálaszTörlés
  4. Köszi mindhármótoknak, sajnos már üres a tálka... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...