2021. szeptember 16., csütörtök

Gombás lecsó csirkemellel és sült édesburgonyával




Ismét egy egyszerű, de ízletes egytálétel, amit kevés munkával össze lehet dobni. Igazából mennyiséget sem kellene írnom, mert ha valaki szeretne nekilátni, úgyis annyit készítene, amennyi a családnak kell. Még a nyáron főztem meg, és mivel először nem is gondoltam, hogy posztolom, így nem is mértem semmit. Csak annyi a biztos, hogy 25 dkg gomba van benne 😊. De annyira ízlett, hogy megörökítem itt, és ha más nem is, én lehet hogy egyszer újra elkészítem...

Hozzávalók, a lecsóhoz: 3-4 paprika, lehet erős is, 2-3 paradicsom, 1 nagy hagyma, 25 dkg gomba, zsír, só, őrölt paprika, pár karika füstölt kolbász, fél csirkemell, őrölt kömény, őrölt bors, 
a körethez: édesburgonya, pár csepp olaj.

Elkészítése:
A hússal kezdtem, felszeleteltem, sóztam, és fűszereztem az őrölt borssal és köménnyel. Kevés zsiradékon a húsok mindkét oldalát hirtelen megpirítottam, majd kevés vizet adtam hozzá, és félig fedő alatt majdnem készre pároltam. Nem kellett neki sok idő.
A lecsó hozzávalóiból odaállítottam a lecsót, hagyományos módon. A feldarabolt gombát is az elején adtam hozzá már, de a kolbászt csak később. Nem szeretem ha agyonfőli magát. Majdnem készre főztem, ekkor hozzáadtam a hússzeleteket, és egy-két perc alatt összerottyantottam, s már kész is volt.

Az édesburgonyát megmostam, a héját rajtahagytam, mivel kisebb, zsengébb darabok voltak. Feldaraboltam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd olajjal meglocsoltam, és sütőben készre sütöttem. Együtt tálaltam, frissen, amint elkészült minden.




8 megjegyzés:

  1. Guszta csakis finom lehetett! Hasonlót már készítettem bár abban gomba nem volt és nem ilyen burgonyát sütöttem hozzá:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, finom a gomba benne, mi szeretjük. Próbáld ki egyszer 😊.

      Törlés
  2. Már a színeivel elkápráztatott. Gazdag ízvilága lehetett. Jó, hogy feltetted, kár lett volna, ha ez a finom étel később feledésbe merül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, finom volt. Hasonlót csináltam már máskor is, de az édesburival ez most mégis más volt 😊.

      Törlés
  3. Mégiscsak jó, hogy posztoltad, adtál egy jó ötletet, köszönöm! Épp minden hozzávaló fellelhető itthon. Édesburgonya az épp nem, de rizzsel is finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könöm Melinda, jó étvágyat hozzá, ha majd elkészíted!

      Törlés
  4. Finom ételt készítettél és nagyon szép színes. Kár lett volna ha nem teszed be a blogodba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Lívia, szeretem a szép színes ételeket, még jobban meghozza az étvágyat 😊. Most már én is nagyon örülök, hogy felkerült....

      Törlés