A túrós csusza tálalva, kisült szalonnakockákkal és sült császárhússal... |
Még a serpenyőben, tálalás előtt |
A "Főmenű" műsorban láttam, hogy házi tésztából, sült mangalica császárral túrós csuszát főztek-sütöttek a fiuk. Megtetszett, ahogy a tésztát készítették, a túrót-tejfölt hozzákeverve sütögették, és hogy sült császár húst is kínáltak mellé. Mindjárt vittem az ötletet, és egyik nap ebédre elkészítettem én is. Nem mindenben követtem a tv-ben látottakat, csak némileg...
Elkészítése:
Hozzávalók nálam, a tésztához: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, só, szükség szerint kevés víz,
a sült császárhúshoz: egy kisebb darabka malac császárhús, 1-2 gerezd fokhagyma, egy kanál mangalica zsír, só, őrölt bors, őrölt kökénymag,
és még: 25 dkg rögös túró, 1 nagy doboz tejföl és ízlés szerint füstölt szalonna.
Elkészítése:
Először a császárhúst sütöttem meg. Bőrét bevagdostam, sóztam, a fűszerekkel jól bedörzsöltem, és serpenyőben a zsíron mindkét oldalát megpirítottam. Vizet aláöntve fedő alatt készre sütöttem. Mikor kicsit kihűlt felszeleteltem, és a szeletek mindkét oldalát a megmaradt zsíron átsütöttem.
A tésztát összegyúrtam a hozzávalóiból, majd fél órát pihentettem. A kis gépemmel vékonyra kisodortam, majd nagyobb kockákra feldaraboltam. Pihentettem még ameddig felforrt a víz, majd kifőztem.
Közben a füstölt szalonnát kis kockákra vágtam, és nagyobb serpenyőben kisütöttem. Mikor kisült szűrőlapáttal kivettem, és a megmaradt zsírba beleöntöttem a kifőtt tésztát. Jó 5 percig sütöttem benne, majd hozzáadtam a túrót, és a tejföl nagy részét. Így együtt sütögettem még egy kicsit, s már lehetett is tálalni. Ekkor megszórtam a kisült szalonnakockákkal, meglocsoltam a maradék tejföllel, és tetejére tettem a felszeletelt császárhúst.
A tésztát összegyúrtam a hozzávalóiból, majd fél órát pihentettem. A kis gépemmel vékonyra kisodortam, majd nagyobb kockákra feldaraboltam. Pihentettem még ameddig felforrt a víz, majd kifőztem.
Közben a füstölt szalonnát kis kockákra vágtam, és nagyobb serpenyőben kisütöttem. Mikor kisült szűrőlapáttal kivettem, és a megmaradt zsírba beleöntöttem a kifőtt tésztát. Jó 5 percig sütöttem benne, majd hozzáadtam a túrót, és a tejföl nagy részét. Így együtt sütögettem még egy kicsit, s már lehetett is tálalni. Ekkor megszórtam a kisült szalonnakockákkal, meglocsoltam a maradék tejföllel, és tetejére tettem a felszeletelt császárhúst.
Ez nagyon csábító lett, étvágygerjesztő a fotó. :-)
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, finom volt ez a gazdag menü 😊
TörlésMi is szoktuk nézni a Főmenűt és láttuk a túrós csusza készítését. A férjem nagyon szereti a túrós csuszát, csusza tésztából, de azt mondta, hogy maradjak annál ahogy én készítem. Én is készítek rá füstölt szalonnát kockára vágva, kisütve. De a császárhúst már nem rakok rá, azt már soknak tartjuk, csak összeforgatom a tésztát a kisült szalonna zsírjában rá a sok túró, sok tejföl és a kisült szalonna.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Mi is mindig megnézzük a műsort, lehet belőle ötleteket meríteni. Csak egyszeri alkalomként készítettem el így, kíváncsiságból, hogy milyen lesz. Finom volt, de valószínű hogy én is maradok a megszokott csuszánál 😊.
TörlésPazar látvány, nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, az volt 😄.
TörlésNekem nagyon tetszik ez a kombináció. Így talán tartalmasabb is. Nagyon guszta, mint mimdig.
VálaszTörlésKöszi szépen kedves Nea!
TörlésHűű, de finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Jól csúszott lefelé 😊.
Törlés