2020. szeptember 18., péntek

Serpenyős csirkés zöldségtál



Finom zöldséges egytálételt dobtam össze hazai, mözsi zöldségekből. A brokkoli kivételével mind bio termesztésű, Apukám kertjében nevelkedett. Került bele egy kis csirkemell is, nem sok, de nekünk pont elég volt..... 

Hozzávalók: kb. egy fél csirkemell, só, bors, szárnyasokhoz való fűszerkeverék (őrölt bors, őrölt paprika, köménymag, kakukkfű, majoránna, rozmaring - ami lehet bolti, de összeállíthatjuk házilag is), 1-2 rövid ágacska friss rozmaring, 1-2 kanál olaj, 
a zöldségek: 1 közepes édes krumpli, 1 kisebb padlizsán, 2 sonkahagyma, 1 nagy piros húsú paprika fele, vagy egy kisebb, 1 közepes sárgarépa, 3 rózsa brokkoli, só, bors, fűszerek (szárított morzsolt bazsalikom, oregánó, zsálya, őrölt bors, esetleg őrölt koriander), 1-2 kanál olaj.

Elkészítése:
A húst is és a zöldségeket is külön-külön sütögettem, illetve pároltam.
A húst csíkokra, kockákra vágtam, sóztam, fűszereztem, és az olajon megpirítottam, rátettem a friss rozmaringot, felengedtem kevés vízzel, csak annyival, hogy ne süljön le, és fedő alatt készre pároltam, sütöttem.
A zöldségeket is teflonserpenyőbe tettem, ezt is sóztam, fűszereztem. Kezdetben fedő nélkül pirítottam, majd fedő alatt készre pároltam.
Mikor mindkettő kész lett összekevertem, egy-két percig még összesütöttem, majd frissen, azonnal tálaltam is. 




10 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszul néz ki! A mözsi zöldségekben biztosan benne volt a szeretet és gondoskodás aromája is. Én is csak ilyen könnyed étkekre vágyom mostanában. Jó ötletet adtál a mai vacsorához.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea. A zöldségek mind frissek, vegyszermentesek voltak, úgyhogy nagyon finom lett ez az egyszerű egytálétel 😀. Jó étvágyat nektek is a mai vacsorához 😀.

      Törlés
    2. Nagyon jól néz ki. Mi is szeretjük a sült zöldséget. Én kevesebb fűszert teszek bele, pedig egyébként sokfélét használok. Na, majd legközelebb.

      Törlés
    3. Köszönöm Ani! Ebben sincs túl sok fűszer, csak sokféle 😊. Meg szoktam keverni előre a fűszerkeveréket, és akkor lehet csak pár csipetet is használni belőle 😊.

      Törlés
  2. De jól néz ki! Színes, izgalmas, és még egészséges is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Melinda! Szeretem a szép színes ételeket, ami már fél siker 😀.

      Törlés
  3. Ez nálunk is nagy siker lenne!❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Verus, finom volt, mindenkinek ajánlom, aki szereti a könnyű, sok zöldséges csirkés ételek 😀

      Törlés
  4. Mi is szeretjük az ilyen könnyű zöldséges, csirkés ételeket. Nagyon jól néz ki és finom is lehetett.

    VálaszTörlés