2018. augusztus 12., vasárnap

Zöldséges bulgur



Tálalhatjuk bármihez, amihez rizst fogyasztanánk

A bulgur tört búza. Előfőzött, szárított búzaszemek. A búzaszemeket általában hántolják, majd előfőzik, és sok helyen még mindig a napon szárítják. Nagyon egészséges, finom köret, mely helyettesítheti a rizst.

Hozzávalók: 20 dkg bulgur, só, ízlés szerint fehér bors és pár csipet őrölt római kömény, 1 kápia paprika, 1 kicsi cukkini hámozatlanul, 1 sárgarépa, 2 közepes vöröshagyma, 1 csokor apróra vágott petrezselyem, kevés olívaolaj, ízlés szerint citromlé.

Elkészítése:
A bulgurt sós vízben megfőztem. Közben az ízlés szerinti méretre és formára feldarabolt zöldségeket sóztam, és kevés olajon kis vízzel megpároltam. Csak annyira, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Mikor a zöldségek is és a bulgur is készre párolódott, akkor összekevertem őket. Meglocsoltam kevés olívaolajjal és citromlével, majd fűszereztem. S már el is készült.

Húsok köreteként fogyaszthatjuk. Én most Stefánia vagdalthoz készítettem, mellé pedig még párolt mángold szárat tálaltam.

Mi most Stefánia szelethez ettük

A még nyers szemek, közelebbről



6 megjegyzés:

  1. Van két félkilós bulgurom itthon és éppen a héten terveztem, hogy köretként használok belőle. Jó ötletet adtál. Nagyon jól néz ki a köreted és biztos, hogy finom is. Szép a tálalás is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, neked is jó főzőcskézést :-)

      Törlés
  2. Gyonyoru fotokat keszitettel! Bizonyara a kaja is olyan finom volt , ahogy a kep mutatja!

    VálaszTörlés
  3. Már egy ideje én is tervezem, hogy kipróbálom ezt a köretet. Nagyon gusztát készítettél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vanilin, próbáld, nem fogsz csalódni benne :-)

      Törlés