2015. július 16., csütörtök

Málnás-barackos joghurttorta



Igazából nem is akartam feltölteni ezt a tortát, mivel vannak már a blogomon joghurttorták. De olyan szép színesre sikeredett, és nagyon finom is lett, ezért úgy gondoltam, hogy mégis csak jó lenne lefényképezni. De addigra már csak ez az egy szelet maradt....

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához, a tésztájához: 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 púpozott evőkanál liszt, kevés margarin, kb 2-3 dkg,
a töltelékhez: 1 nagy doboz natúr joghurt, egy kis doboz citromos-túros görög joghurt, ízlés szerint porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak Horváth Rozi féle zselatin, 2 dl tejszín,
a gyümölcsök: 1 őszibarack, 2 sárgabarack, 15 dkg málna, és valamennyi kevéske piros és fehér ribizli,
a teteje díszítéséhez: sárgabarack és fehér csoki.

Elkészítése:
Először a tésztáját sütöttem meg. A fehérjéket felvertem, majd hozzáadtam a sárgájákat, a cukrot, lisztet és a szoba hőmérsékletű margarint. Kivajazott, lisztezett csatos formába öntöttem, és előmelegített sütőben megsütöttem.
A natúr joghurtból egy keveset elvettem, elkevertem benne a zselatint, és a tasak utasítása szerint megfőztem. A tejszínt felvertem, majd a töltelék összes hozzávalóit összekevertem. A torta lapja köré visszatettem a peremét, és beleöntöttem a tölteléket.
Hűtőszekrénybe tettem, és amikor megdermedt, levetettem róla a peremét. Gőz fölött megolvasztottam a csokit és a tetejére csurgattam. Körben a szélén egy csíkot, és középről sugárban kifelé egy-egy csíkot, hogy kb. minden szeletre egy jusson.
Végül sárgabarack szeletekkel raktam ki a tetejét.


7 megjegyzés:

  1. Jól tetted, hogy gyorsan lefényképezted, kár lett volna kihagyni. Tényleg nagyon szépre sikeredett, és biztos, hogy finom is.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól tetted, hogy lefényképezted, szép színes joghurttortád lett. De jól esne ez a szeletke! :) Imádom a joghurttortákat! :)

    VálaszTörlés
  3. Lívia, Vanilin, köszi szépen!

    VálaszTörlés
  4. Jó, hogy lefotoztad, de meg jobb lenne megenni..... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Enni valóban jobb lenne mint fényképezni, de sajnos már elfogyott :-)

      Törlés
  5. Olyan igazán nyári sütemény :)

    VálaszTörlés