| Húsvéti vendégvárónak is kiváló, de finom az év bármely napján |
| Kicsit közelebbről |
Szeretjük a pogácsákat, s hogy változatosabbak legyenek, sokszor próbálok újítani valamit. Most ez az ötletem született, mivel ilyet még nem sütöttem. Nagyon könnyű, belül lágy és puha, kívül ropogós pogácsák lettek....
| Az egyik pogácsa kettévágva |
| Még közelebbről |
Hozzávalók 38 db 4,5 cm átmérőjű pogácsához: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 25 dkg túró, 15 dkg vaj vagy margarin, 10-12 dkg főtt és áttört krumpli, 2 tojás (az egyikből a fele félretéve a teteje megkenéséhez), só,
a tetejére: a meghagyott fél tojás és trappista sajt, melynek fele nálam most füstölt trappista volt.
a tetejére: a meghagyott fél tojás és trappista sajt, melynek fele nálam most füstölt trappista volt.
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttattam az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam be.
Meleg helyen kb. egy órát kelesztettem, majd másfél ujjnyi vastagra kisodortam, kiszaggattam, tepsibe tettem, és újra kelesztettem. Ezután megkentem a tojással, megszórtam a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütöttem.
| A pogácsák kiszaggatása |
| Tepsiben, sütés előtt |
Nagyon szépek:) Holnapra én is pogácsát ígértem a családnak, maradt krumplipürém:)
VálaszTörlésNagyon csábítóan néznek ki, jól esne most néhány darab uzsonnára... :)
VálaszTörlésKöszönöm mindkettőtöknek!
VálaszTörlésNagyon tetszik a pogácsáid, és finomak is. A szép diszes tojások gyönyörüen mutatnak a kosárban!
VálaszTörlés