2014. január 22., szerda

Abált szalonna



Szeretjük a finom szalonnákat, kiváltképp ezt. Igazi téli, disznótoros hangulatú, mely a régi disznóvágások ízét idézi fel. Minden télen szoktam egy-két alkalommal venni, amikor szép húsos szalonnát látok, amit én magam főzhetek meg, és az ízlésünknek megfelelően fűszerezhetek. Savanyúsággal, erős paprikával, friss kenyérrel kiváló vacsora....

Hozzávalók: szép húsos nyers tokaszalonna, fokhagyma, só, szemes bors és pirospaprika.

Elkészítése:
A szalonnát ketté vágtam és sós vízben - amibe pár szem egész borsot és 1-2 gerezd fokhagymát tettem - puhára főztem. Ezután cikkekre vágott fokhagymával megtűzdeltem, sóztam még, és pirospaprikával bedörzsöltem. 
Jól lehűtve, étkezés előtt mélyhűtőbe téve tálaltam.

A nyers tokaszalonna

A fokhagymával megtűzdelt és pirospaprikával
bedörzsölt szalonna, hűtés előtt



10 megjegyzés:

  1. Ezek után vagyis ennek a képnek a látványára nyelek jó nagyokat! Mi is szoktunk itthon készíteni és hogy mennyire szeretem és néha mennyire betudok belőle enni azt inkább nem is mondom:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva, én is nagyon szeretem. Egy kevés még van belőle :-)

      Törlés
  2. Nagyon szép a blogfejléced!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy neked is tetszik :-) Tegnap fényképeztem. Sajnos már nagyon kókadnak az orchidea virágjai, de nem is csoda, mert már hónapok óta virágzott :-)

      Törlés
  3. Ajajaj, ezt így ebéd előtt. Hmm, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Mi is nagyon szeretjük, igazi finomság. Nyáron friss zöldségekkel, télen egy kis savanyúsággal vagy savanyú káposztával szoktuk "köríteni"! :)

    VálaszTörlés
  5. Jajj, bár csak nem is láttam volna ezt az isteni finom szalonnát. Évek óta nem ettem ilyen finom abált szallonát. Persze nagyon hizlal, de mindent lehet enni, csak mérségletben!

    VálaszTörlés
  6. Húúúú Katalin és is mostanában készülök csinálni, mert mi is nagyon szeretjük. Minden télen többször is készítem. Én is tokaszalonnából, mert az a legjobb. A blogomban az előző évek abált szalonnái megtalálhatóak.

    VálaszTörlés
  7. Mi is szeretjük az efféle diétás ételeket :)

    VálaszTörlés
  8. Lilla, Hankka, Elisabeth, Lívia, Vicuska köszönöm! Örülök, hogy ti is szeretitek :-)

    VálaszTörlés