2011. december 19., hétfő

Karácsonyi muffin - Advent negyedik vasárnapjára



Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, összesen 25 dkg bármilyen aszalt és kandírozott gyümölcs, fehér rum vagy rum, 1 teáskanál mézecskalács fűszerkeverék, 1 citrom reszelt héja, a tetejére szeletelt mandula.

A lisztben elkeverjük a sütőport, a mézecskalács fűszerkeveréket és a citromhéjat, majd beleforgatjuk az összeaprított gyümölcsöket.  A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, aztán egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, az egészet habosra keverjük.  Ezután fokozatosan hozzáadjuk a gyümölcsös, lisztes keveréket, és a muffinpapírral bélelt formákban egyenletesen elosztjuk. Tetejükre szeletelt mandulát szórunk. Előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Egy kicsit túlsütöttem őket, mert a pereménél a kelleténél jobban megbarnultak, de szerencsére nem égtek meg.

Az aszalt és kandírozott gyümölcsök: füge, vörös áfonya, narancshéj,
szilva, eper, gyömbér és sárgabarack

A tészta készítése

Formákba töltve

A kisült muffinok

3 megjegyzés:

  1. Hmmm..aszalt gyümölcsös:) imádom és olyan jó karácsonyi hangulata van!!

    VálaszTörlés
  2. Finom,úgy látszik mind a ketten muffinban gondolkodtunk.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet a sok aszalt gyümölccsel! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...