Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, összesen 25 dkg bármilyen aszalt és kandírozott gyümölcs, fehér rum vagy rum, 1 teáskanál mézecskalács fűszerkeverék, 1 citrom reszelt héja,
a tetejére: szeletelt mandula.
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport, a mézecskalács fűszerkeveréket és a citromhéjat, majd beleforgatjuk az összeaprított gyümölcsöket. A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, aztán egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, az egészet habosra keverjük. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a gyümölcsös, lisztes keveréket, és a muffinpapírral bélelt formákban egyenletesen elosztjuk. Tetejükre szeletelt mandulát szórunk. Előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
Egy kicsit túlsütöttem őket, mert a pereménél a kelleténél jobban megbarnultak, de szerencsére nem égtek meg.
Az aszalt és kandírozott gyümölcsök: füge, vörös áfonya, narancshéj, szilva, eper, gyömbér és sárgabarack |
A tészta készítése |
Formákba töltve |
A kisült muffinok |
Hmmm..aszalt gyümölcsös:) imádom és olyan jó karácsonyi hangulata van!!
VálaszTörlésFinom,úgy látszik mind a ketten muffinban gondolkodtunk.
VálaszTörlésNagyon finom lehet a sok aszalt gyümölccsel! :)
VálaszTörlés