Szeretjük a halat, ehhez képest még mindig keveset eszünk belőle.
Ez is egy egyszerű elkészítése a rántott halnak, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett zabkorpát használunk hozzá. Ettől finom, ropogós bundája lesz, belül ugyanúgy puha, omlós marad a hús, és ráadásul egészségesebb is....
Ez is egy egyszerű elkészítése a rántott halnak, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett zabkorpát használunk hozzá. Ettől finom, ropogós bundája lesz, belül ugyanúgy puha, omlós marad a hús, és ráadásul egészségesebb is....
Hozzávalók: halszeletek, só, bors, citromlé, liszt, tojás, zabkorpa.
Elkészítése:
A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, fél órát állni hagyjuk. Ezután bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, majd a zabkorpába mártva. Forró olajban kisütjük.
Tartármártással, citromszeletekkel és olívaolajon párolt vegyes zöldséggel tálalhatjuk.
A zöldségkeveréket megszórhatjuk grillzöldségekhez való fűszerkeverékkel, vagy házilag összeválogatott fűszerekkel (pl oregánó, bazsalikom, kakukkfű, szegfűbors, rozmaring, koriander, zsálya, rozmaring), amit ezek közül szeretünk.
Tartármártással, citromszeletekkel és olívaolajon párolt vegyes zöldséggel tálalhatjuk.
A zöldségkeveréket megszórhatjuk grillzöldségekhez való fűszerkeverékkel, vagy házilag összeválogatott fűszerekkel (pl oregánó, bazsalikom, kakukkfű, szegfűbors, rozmaring, koriander, zsálya, rozmaring), amit ezek közül szeretünk.
A hal panírozása |
Nagyon finom lehet guszta! Mi is szeretjük a halat vagy inkább úgy mondanám hogy szeretnénk többet enni,ha kicsit pénztárca-barátabb lenne az ára ! Leginkább paprikás lisztben szoktam forgatni és úgy sütni.
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Hát a hal nem olcsó, az biztos :-( Lépten-nyomon arról beszélnek, hogy Magyarországon milyen kevés halat fogyasztanak, pedig ha kicsit olcsóbb lenne, biztos többen vennék...
TörlésNagyon jól néz ki, igazán csábító. Mi is szeretjük a halat sütve, rántva. A férjem még a halászlét is, én azt nem, de elkészítem.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, mi minden formájában szeretjük, ezért is vadászok mindig újabb elkészítési módok irányába :-)
TörlésSzívesen megenném, szeretem a halat. :) Nagyon guszta.
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésMilyen jó ötlet - én eddig még csak "normálisan" paníroztam ha nagyritkán ettem - mert nem mondanám, hogy a kedvenceim közé tartozik. De egyszer talán erre a változatra is rászánom magam. Nem lehet ez rossz.
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük a halat, minden formájában :-)
Törlés