Finom ebédünk volt a hétvégén, amit már rég szerettem volna elkészíteni. Egy-kétszer ettem kínai étteremben ilyet, most végre elkészült a hazai változata is. Gyorsan és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók: 1 csirkemell, só,
a bundázáshoz: 2 tojás, kb. 15 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál sütőpor, só, víz,
a mártáshoz: 3-4 evőkanál méz, ugyanennyi ketchup, házi csípős paprikakrém (ha a mártás kevés lenne, közben még keverhetünk bele a hozzávalókból),
a tetejére: szezámmag.
a bundázáshoz: 2 tojás, kb. 15 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál sütőpor, só, víz,
a mártáshoz: 3-4 evőkanál méz, ugyanennyi ketchup, házi csípős paprikakrém (ha a mártás kevés lenne, közben még keverhetünk bele a hozzávalókból),
a tetejére: szezámmag.
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, kiklopfoljuk, majd kisebb csíkokra vagy darabokra várjuk.
A bundázás hozzávalóit jól elkeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A mézes mártáshoz valókat is simára keverjük.
A húsdarabkákat a sűrű tésztába mártjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Ha kisültek azonnal a mézes-ketchupos mártásba forgatjuk, és megszórjuk a szezámmaggal, amit előtte kicsit meg is piríthatunk.
A bundázás hozzávalóit jól elkeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A mézes mártáshoz valókat is simára keverjük.
A húsdarabkákat a sűrű tésztába mártjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Ha kisültek azonnal a mézes-ketchupos mártásba forgatjuk, és megszórjuk a szezámmaggal, amit előtte kicsit meg is piríthatunk.
Nagyon guszta falatok, a jó kis csípős mártással nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszi szépen Hankka!
TörlésNévtelen
VálaszTörlésÉva küldi
Nagyon guszta, égyvágygerjesztő.
De én csak annak örülök, hogy már ilyen jól vagy, hogy van kedved, erőd, ilyen falatkákat
készíteni.
További sok sikert és gyors javulást kívánok!
.
Köszönöm! A gyors javulás jó lenne :-)
TörlésDe örülök ennek a receptnek, annyira szeretem! Olyan guszta... már nyelek is nagyokat a fotó láttán. :D
VálaszTörlésÖrülök, hogy jól vagy és ismét sütögetsz, hozok a recepteket. Rég jártam nálad, van mit visszanéznem...
Köszönöm Gabriella! Sajnos sok újdonságom nincs....
TörlésNagyon guszta ! Igazi finomság lenne számomra szeretem a csípős ételeket ! Vigyázzál magadra !
VálaszTörlésKöszi Éva! Még eléggé kímélem magam, nem csinálok sok mindnet.
TörlésSzeretném :) Katalin rég jártam itt, köszönöm a Katalin napi köszöntést, ha későre is, viszont kívánom Neked, és szép adventet kívánok :)
VálaszTörlésKöszönöm Kati, nektek is szép adventet ott a távolban!
TörlésNemrég voltam kínaiba, olyan tartalmas levest ettem, hogy teljesen jól is laktam vele. Másodikként szerettem volna megkóstolni a mézes-szezámmagos csirkemellet, de nem bírtam többett enni. Tényleg nagyon guszta a fotódon. Újra megkívántam :) Én is a többiekkel együtt örülök Neked!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vicuska! Örülök, hogy ennyiteknek tetszik :-)
TörlésMost itt lenne a jó alkalom hogy megkóstold, ha az étteremben nem sikerült :-)
Nagyon guszta, kétségem sincs afelől, hogy finom is. Néha-néha én is járok kínaiba, többször ettem már ilyet, de nem gondoltam arra, hogy otthon elkészítsem. A leírás, a képeid meggyőztek. :) Egyszer kipróbálom. Én is örülök Neked! :)
VálaszTörlésKöszi szépen! Jó étvágyat hozzá, ha egyszer elkészíted :-)
Törlés