2013. március 14., csütörtök

Banános-joghurtos túrótorta



Nagyon szeretjük a túrós, gyümölcsös tortákat, ezért készült most ez a könnyű, finom édesség, melyet megcsinálni is nagyon egyszerű, és viszonylag gyorsan kész.

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű torta tésztához: 2 tojás, 2-2 evőkanál cukor és liszt,
a joghurtos-túrós töltelékhez: 1 kis natúr joghurt, 25 dkg túró, 2 dl tejszín, ízlés szerint porcukor, egy-két kiskanál citromlé és egy citrom reszelt héja, 5 kiskanál zselatin, 2 banán,
a tetejére: 1 zacskó átlátszó tortazselé, ízlés szerint cukor, a zselé készítéséhez víz vagy gyümölcslé, esetleg limonádé, valamint kivi- és banánkarikák.

Elkészítése:
Először a tésztát készítettem el. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, hozzáadtam a sárgájákat, majd a cukrot és a lisztet. Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába öntöttem, és előmelegített sütőben megsütöttem.
A töltelékhez a túrót elkevertem a joghurttal, a porcukorral, a citromlével és a citromhéjjal. A zselatint megfőztem 1-1,5 dl vízzel, és még melegen az előzőekhez kevertem. A tejszínt felvertem, és azt is hozzáadtam a túrókrémhez, valamint a kis darabokra összevágott banánt is.
A már kihűlt piskóta köré visszahelyeztem a forma oldalát, beleöntöttem a joghurtos-túrós masszát, és hűtőszekrénybe tettem.
Amikor már megdermedt, a tetejét beborítottam kivi- és banánkarikákkal, a tortazselét megfőztem a tasak utasítása szerint - cukros, citromos vízzel -, és még melegen, mielőtt kezdett volna megdermedni, ráöntöttem a torta tetejére, majd hűtőszekrénybe tettem.
Tejszínhabbal tálaltam.

A torta még egyben.....

...majd felvágva



8 megjegyzés:

  1. Süper olmuş...Ellerine sağlık

    VálaszTörlés
  2. Katalin, ez csodaszép:) Én is ilyesmit készülök sütni Párom szülinapjára , áprilisben, lehet majd tőled viszem a receptet:)

    VálaszTörlés
  3. Mi is nagyon szeretjük az ilyen tortákat, csodaszép lett, és az a jó magas túrós réteg:)Azt olvastam, hogy a kiwitől nem dermed meg a zselé, akkor ezek szerint ez nem igaz.

    VálaszTörlés
  4. De jól néz ki, meg is kívántam:-) A Férjem és a gyerekek annyira banánimádók, hogy nem igazán marad sütibe belőle. Ha csak el nem rejtem:-) De ezért érdemes lenne rejtegetni.

    VálaszTörlés
  5. Szuperül néz ki, és milyen finom lehet! Imádunk mindenféle túrósat!

    VálaszTörlés
  6. Köszi lányok mindenkinek! Hasonló tortát már sokszor sütöttem, de legtöbbször őszibarackkal, most először banánnal, de nagyon finom lett.
    A kivin is szépen megkötött a zselé, nem volt vele probléma.

    VálaszTörlés
  7. De szép lett! :) Azt hiszem, nálunk is nagyon kapós lenne, biztosan nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  8. Ó, nagyon szép!! ...és még milyen fincsi lehet! De jó lett volna megkóstolni... :-))

    VálaszTörlés