2011. június 5., vasárnap

Sajtos-tejfölös csirkemell



Hozzávalók (amennyiből én készítettem): másfél csirkemell, kb 25 dkg reszelt sajt, egy nagy doboz tejföl, só, liszt, tojás, olaj, esetleg őrölt bors.

A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba panírozzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal,  és belefektetjük a bepanírozott hússzeleteket. Beborítjuk tejföllel, majd rátesszük a másod sor húst. A tetejére öntjük a többi tejfölt, és rászórjuk a maradék sajtot. Sütőbe tesszük, kezdetben fóliával lefedve, majd anélkül készre sütjük.
Tálaláskor négyszögletes szeleteket vágunk belőle, valamilyen krumplis körettel tálaljuk. 
Hidegen is nagyon finom.

A hús panírozása

Már a tetején a tejföl és a sajt

Készre sült, lehet tálalni

2 megjegyzés:

  1. Éva írta szeretettel

    Nagyon gusztusos ez a sajtos-tejfölös csirkemell.
    Ez biztosan nem hizlal, egészséges, és tápláló.
    Aztán meg jól mutat a Jénai-tálban is!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a bloghoz, nagyon tetszik. Üdvözöllek J.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...