Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1  csomag sütőpor, 4 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja és 2 kiskanál  citromlé,
a töltelékhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 6  evőkanál cukor, + 5 dkg cukor, 1 nagy doboz tejföl (350 gramm), 4  tojásfehérje, kb. 70 dkg őszibarack, 
a tetejére: 1 tojás a kenéshez.
a tetejére: 1 tojás a kenéshez.
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. 
Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingporokat a tejjel és a 6  kanál cukorral állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ha langyosra  kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a maradék cukrot. A tojásfehérjét kemény  habbá verjük, ezt is hozzákeverjük. A barackokat meghámozzuk, kb. 2  cm-es darabokra vágjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez. 
Az egyik  tészta darabot kisodorjuk, a tepsibe (20x35 cm) tesszük, rásimítjuk a  tölteléket, majd a másik tésztalappal beborítjuk, megkenjük tojással,  megszurkodjuk villával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 40-45  percig sütjük.
| A kisodort tészta és a töltelék | 
| Már a tepsiben | 
| Sütés előtt | 
Évike írta!
VálaszTörlésKöszönjük a finom nyári, könnyű sütit.
Ki fogom próbálni.
Jó próbálgatást és nassolást mindenkinek!
Csodálatos,olyan jól néz ki.Nézz be hozzám kérlek vár valami.
VálaszTörlés