2016. november 18., péntek

Mexikói fűszerezésű csirkemellcsíkok cukkini mártásban



Egy pikáns mártás, roppanós zöldségekkel és omlós csirkemellel mindig jó választás lehet. Ezt főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a jó csípős, erős ételek....

Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 nagy hagyma, olíva- vagy étolaj, 2 kisebb cukkini, 1 sárgarépa, só, mexikói fűszerkeverék (összeállíthatjuk otthon is: csili, oregánó, kakukkfű, őrölt bors, -paprika, -kömény, -koriander és -mustármag), 1 erőleves kocka, 1 kiskanál sűrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 kiskanál mustár, kb. 1 evőkanál liszt és kb. 1 dl tejföl.

Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kis kockákra vágott cukkini felét (főleg azokat a kockákat, melyek a belsejéből valók, és nem volt rajtuk héj) és a nagyobb csíkokra vágott húst, amit fehéredésig pirítottam. Sóztam, fűszereztem, felengedtem vízzel, és beletettem az erőleves kockát. Félidőben belekevertem a sűrített paradicsomot és a mustárt, majd készre főztem. Addigra a cukkini szinte szét is főtt benne, s a besűrítés előtt is már szép krémes lett a szaftja.
Behabartam a liszt és tejföl keverékével, megkóstoltam, hogy kell-e még sózni, vagy valamelyik fűszerből, ízesítőből elbírna-e még.
Közben a többi cukkinit és a "gyufára vágott" sárgarépát egy külön teflonserpenyőben pár perc alatt roppanósra pároltam-sütöttem, és a kész husihoz kevertem.
Kukoricás, kápiapaprikás párolt rizzsel tálaltam.



2 megjegyzés:

  1. Én nem szeretem a túl csípős ételeket. de nem előírás, hogy csak úgy lehet elkészíteni, hogy lángoljon a torkunk, a gyomrunk vagy majdnem megfulladjunk. Nagyon guszta lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Hát igen, különbözőek az ízélesek, és ez jól is van így :-)
      Én szeretem a jó csípőset, de nem szoktam nagyon erősen főzni, inkább a saját tányéromban adagolok még hozzá, így mindenkinek jó :-)

      Törlés