2016. november 12., szombat

Libaszárny pecsenye lilakrumplival és lilakáposztával



A Mártom napi libaleves után még egy libás ételt készítettem, ezt a finom sültet. Lilakrumplival, almás párolt lilakáposztával és szilvabefőttel tálaltam.

Hozzávalók a libasülthöz: liba szárnytövek, só, bors, őrölt kömény, majoránna, rozmaring,
a párolt káposztához: egy kisebb-közepes káposztához 1 nagyobb alma, só, 1-2 kiskanál cukor, köménymag, olaj, ízlés szerint ecet,
a hagymás krumplihoz: krumpli (jelen esetben lila fajta), hagyma, olaj, só.

Elkészítése:
A szárnyakat sóztam, fűszereztem, tepsibe tettem, vizet öntöttem alá. Zsír nem is kellett hozzá, mert volt annyira zsíros, ami sütés közben kisült belőle. Fóliával letakarva kb. másfél óráig sült, közben egyszer megfordítottam.
A káposztát összevágtam, besóztam, fél órát állni hagytam. Olajon kicsit megpirítottam 1-2 kiskanál cukrot, és hozzáadtam a káposztát. Megszórtam köménymaggal és elkezdtem párolni. Először fedő nélkül, majd lefedve, kevés vízzel. Mikor félig megpuhult belekevertem a kis kockákra vágott almát, és készre főztem. A végén az ecettel ízesítettem.
A krumplit héjában megfőztem, meghámoztam, karikákra vágtam, és sóztam. Olajon megdinszteltem a felaprított hagymát és rádobtam a felszeletelt krumplit. Kis ideig még együtt sütögettem, s már kész is volt.

A sültet a lilakrumplival, az almás párolt lilakáposztával és pár szem szilvabefőttel tálaltam.




7 megjegyzés: