2015. május 15., péntek

Juhtúrós puliszka






Finom laktató, de mégsem nehéz étel. Aki még nem evett ilyet, annak érdemes kipróbálni....

Hozzávalók egy kisebb adaghoz, kb. 2 személyre: 1,75 dl kukoricadara (egynegyede lehet kukoricaliszt is), 4 dl víz, só, 15 dkg juhtúró, 5 dkg sajt, 2 dl tejföl, kb. 15 dkg szalonna.

Elkészítése:
A kukoricadarát enyhén sós vízben megfőzzük. (Ha főzése közben nagyon besűrűsödne adjunk még hozzá apránként vizet.) A szalonnát kisütjük.
Tűzálló tálba tesszük, alulra egy sor puliszkát, rá juhtúrót, szalonnát, tejfölt, sajtot. Majd még egyszer megismételjük a rétegezést. Tetejét megkenjük tejföllel és rászórjuk a szalonnát. 
Sütőbe tesszük, csak annyi időre, hogy a teteje szép színt kapjon és az egész jól átmelegedjen.

Elkezdjük a rétegezést az üvegtálban - alul a puliszka,
rajta a juhtúró, szalonna....

....aztán a tejfölt és a sajt - és így tovább

A tetejére tejföl és a kisült szalonna kerül



13 megjegyzés:

  1. Én is szoktam túrós puliszkát készíteni, de kicist másképp. A tiéd is finom lehet, aki szereti a túrós puliszkát, annak minden változat finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Kíváncsi lennék a Te receptedre, hátha tanulok belőle valamit :-)

      Törlés
    2. Jelenleg 2 recept van a blogomon:

      1. A hagyományos juhtúrós puliszka
      http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/06/juhturos-puliszka.html

      2 A bulz - ami kimondottam román étel, de nagyon finom
      http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/02/bulz-avagy-kolbaszos-juhturos-puliszka.html

      Törlés
    3. Köszi szépen, megnéztem mindkettőt, finomnak látszanak! A második igen gazdag :-)

      Törlés
  2. Jó régen csináltam már én is. Sajnos férjuram ezért nem nagyon rajong így egészen kicsi adagban szoktam magamnak csinálni, de csupán elkészítem és sült szalonnát vagy pirított hagymát teszek rá!

    VálaszTörlés
  3. Hát (kukorica)puliszkát nem ettem, de juhtúrós galuskát igen. A galuskában kevés reszelt krumpli is van - kifőzés után erre jön a juhtúró. Ha ez nincs, tejföllel és reszelt sajttal is jó, sőt tejföllel és pirított morzsával is ! Lehet kísérletezni, ha nem ismeritek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A juhtúró sok mindenhez felhasználható, jó lehet ez a galuska amiről írsz!

      Törlés
  4. Mesésen néz ki, nem ettem még ilyet, de most meggyőztél! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, akkor itt az ideje, hogy megkóstold :-)

      Törlés