Csokiöntettel... |
...és még anélkül |
Darafelfújtat még sosem ettem, most megláttam az Ízőrzők Kisbajom műsorában. Megtetszett, a csokiöntet is rajta, így megsütöttem, de pár hozzávaló mennyiségén változtattam.
Még van a fagyasztóban az eltett nyári bogyós gyümölcsökből, ezért azokból is tettem bele pár szemet.
Íme az én változatom.....
Hozzávalók nálam: 5 dl tej, 6 evőkanál (8 dkg) búzadara, 2 vaníliás cukor, 4 dkg margarin, 3 tojás, 6+3 dkg dkg cukor, 1 citrom reszelt héja,
a tetejére: bogyós gyümölcsök (most fagyasztott áfonya és ribizli)
a
sütőformához: margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa,
az öntethez: 8 dkg csokoládé és főzőtejszín vagy tej.
Elkészítése:
A búzadarát a vaníliás cukorral és 5 dl tejjel állandó keverés közben sűrűre főztem. Mikor elkészült elkevertem benne a margarint - mindjárt el is olvadt -, és hagytam hűlni.
Közben a tojásokat szétválasztottam. A sárgájákat 6 dkg cukorral kikevertem, és hozzákevertem a már hűlő tejbegrízhez.
A tojások fehérjét a 3 dkg cukorral habbá vertem, és ezt is óvatosan hozzáforgattam az előzőekhez. A citrom reszelt héját is belekevertem.
A sütőformát - egy kis méretű zománcozott tepsit - kikentem margarinnal, és megszórtam zsemlemorzsával. Beleöntöttem a masszát, tetejét megszórtam a bogyós gyümölcsökkel, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig kezdetben nagy, majd takaréklángon megsütöttem.
A búzadarát a vaníliás cukorral és 5 dl tejjel állandó keverés közben sűrűre főztem. Mikor elkészült elkevertem benne a margarint - mindjárt el is olvadt -, és hagytam hűlni.
Közben a tojásokat szétválasztottam. A sárgájákat 6 dkg cukorral kikevertem, és hozzákevertem a már hűlő tejbegrízhez.
A tojások fehérjét a 3 dkg cukorral habbá vertem, és ezt is óvatosan hozzáforgattam az előzőekhez. A citrom reszelt héját is belekevertem.
A sütőformát - egy kis méretű zománcozott tepsit - kikentem margarinnal, és megszórtam zsemlemorzsával. Beleöntöttem a masszát, tetejét megszórtam a bogyós gyümölcsökkel, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig kezdetben nagy, majd takaréklángon megsütöttem.
Nagyon klassz ez a felfújt! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, fincsi volt! 😊.
TörlésÉn is szeretem a darát. Ez a darafelfújt nagyon finom lehetett a bogyós gyümölcsökkel.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, ha még nem készítettél ilyet, próbáld ki egyszer! Biztos ízlik majd 😊.
TörlésNagyon finomat sütöttél! Még régebben én is elkészítettem ezt nálam házi csoki öntettel volt .
VálaszTörlésKöszönöm Éva, megnéztem a tiédet, nagyon guszta lett nálad is!
TörlésHmmmm. Ezt mintha mi "grízes lepénynek" hívtuk volna - mert valami hasonlót a nagymamám is sütött és mi (emlékezetem szerint ) kajszilekvárral ettük - ugyanis abban a történelmi korban, nem volt még kakaó(nk se..).De jók az emlékeim róla, nem lehet ez rossz....
VálaszTörlésKöszönöm Mari, biztos ugyanez volt a tiétek is. Nagyon finom lehetett a baracklekvárral, a rizskoch-ot mi is azzal szoktuk enni.
TörlésEz nekem is kimaradt - még, de csodásan hangzik! <3
VálaszTörlésKöszi szépen Zsuzsa, könnyű, finom desszert, próbáld ki egyszer!
Törlés