2021. április 6., kedd

Joghurtos sós rúd






Egy újabb finom sós ropogtatni való, amit Évánál láttam pár hete....

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 kis doboz joghurt, 1 kiskanál só, 1 kiskanál sütőpor, 1 tojás fele (az eredeti receptben nem szerepelt), 
a tetejére: a tojás másik fele, reszelt sajt és magvak: napraforgó, köménymag, szezámmag és lenmag.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és 24x37 cm nagyságú lappá nyújtottam. Lekentem a maradék tojással, felét megszórtam a sajttal, a másik felét sűrűn a magvakkal. Derelyevágóval feldaraboltam, és előmelegített sütőben ropogósra megsütöttem.

A kisodort tésztán a magvak és a sajt

Feldarabolva, már a tepsiben



14 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták ! Most én az ünnepekre sósat nem is sütöttem, mutatós a magvas változatod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Éva, szeretjük a sok magvat, főleg a köményt. És a sok édesség mellett jól esik egy sós is 😊.

      Törlés
  2. Már Évanál is szemeztem ezzel a recepttel, remekül mutat nálad is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa! Én is csak ilyen kis adagot sütöttem meg, de sok lett belőle 😀.

      Törlés
  3. Szuper sós rágcsa! Ha megkóstolnám, biztos, hogy nem tudnék megállni egy-két darabnál. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vanilin! Igen, az ilyen rágcsálni valókkal az a baj, hogy nem lehet abbahagyni az evését... 😊

      Törlés
  4. Mind a sajtos, mind a magvas csábítóan néz ki- főleg számomra, a sós rágcsák rajongójaként! :-)

    VálaszTörlés
  5. Mindegyik változat nagyon jól néz ki és finom lehetett. A férjem nagyon szereti az ilyen sós ráNagcsákat, de én nagyon ritkán készítek. Na, majd kipróbálom ezeket a rúdakat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, váljon majd egészségetekre!

      Törlés
  6. Az ilyen sósságok bármikor jöhetnek, bármennyi mennyiségben. Nagyon szeretjük. :)
    Most jól is esne pár darab tízóraira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Iza! Nálunk is gyorsan fogynak a rágcsálni valók 😊.

      Törlés
  7. A sósak nálunk is népszerűbbek, mint az édesek. Mindig jól jön egy újabb recept, ha legközelebb lesz valamilyen alkalom, biztosan megsütöm, nagyon szeretjük a magoktól jó ropogós és illatos rágcsálnivalókat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea! Finom volt a sok maggal, talán kicsit túl sokra is sikeredett, de nem volt zavaró. Szeretjük, ha jól tele van 😊.

      Törlés