tag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post4536249238626052361..comments2024-03-28T11:26:43.964+01:00Comments on Katalin konyhája: Őszibarack dzsemKatalinhttp://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-28574264975946332772017-06-27T17:03:21.925+02:002017-06-27T17:03:21.925+02:00Köszönöm! Szerencsére napjainkban már többféle tar...Köszönöm! Szerencsére napjainkban már többféle tartósítószer is kapható a szalicilen kívül is. Van aki anélkül készíti a befőtteket, lekvárokat. Egyszer-kétszer én is kipróbáltam már tartósítószer nélkül, kis üvegekben, azok sem romlottak meg. Igaz hamar el is fogyasztottuk. Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-49393213696859808382017-06-27T15:08:27.688+02:002017-06-27T15:08:27.688+02:00Jó dolog a szalicil, de én például allergiás vagyo...Jó dolog a szalicil, de én például allergiás vagyok rá.<br />Szépek a befőttjeid!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-8471294135663224482016-08-09T04:02:39.866+02:002016-08-09T04:02:39.866+02:00Helyes, semmi féle tartósító nem kell ezzel a móds...Helyes, semmi féle tartósító nem kell ezzel a módszerrel. Én sütőben csírátlanítom az üvegeket, a fedőket kifőzöm. Soha semmi gond nem volt a befőttekkel.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09087098446568616772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-85955419617394349212015-09-14T19:13:57.295+02:002015-09-14T19:13:57.295+02:00Kedves Piroska, örülök, hogy jól sikerült! Ha tets...Kedves Piroska, örülök, hogy jól sikerült! Ha tetszenek a főztjeim, látogass máskor is ide....Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-74523702613683670692015-09-14T18:49:12.560+02:002015-09-14T18:49:12.560+02:00Katikám jól sikerült köszönöm édesem mégegyszer ! ...Katikám jól sikerült köszönöm édesem mégegyszer ! NagyiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12370063985502828821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-80094727004733507302015-09-10T12:32:34.093+02:002015-09-10T12:32:34.093+02:00Jó lekvárfőzést!Jó lekvárfőzést!Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-18303539529566794952015-09-06T10:43:21.517+02:002015-09-06T10:43:21.517+02:00egyetértek minden hozzászólóval tetszik a recept m...egyetértek minden hozzászólóval tetszik a recept már csak azért is mert 1 kg gyümölcshöz 25-30 dkg. cukrot ír a mindmegette pedig 1 kg 15 dkg.-ot ajánl ami dúrva az már nem is jam hanem valami borzadály gely lekvár. köszi a receptet most állok neki megcsinálni. Nagyi-fagyiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12370063985502828821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-18297845478731648842015-09-06T10:15:00.469+02:002015-09-06T10:15:00.469+02:00egyetértek minden hozzászólóval tetszik a recept m...egyetértek minden hozzászólóval tetszik a recept már csak azért is mert 1 kg gyümölcshöz 25-30 dkg. cukrot ír a mindmegette pedig 1 kg 15 dkg.-ot ajánl ami dúrva az már nem is jam hanem valami borzadály gely lekvár. köszi a receptet most állok neki megcsinálni. Nagyi-fagyiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12370063985502828821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-14258545698206972292014-07-20T19:25:40.730+02:002014-07-20T19:25:40.730+02:00Igen, így van :-) Állítólag ismét kapni a szalicil...Igen, így van :-) Állítólag ismét kapni a szalicilt, így én nem is próbálkozom mással...Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-41624974253809907652014-07-16T13:35:33.114+02:002014-07-16T13:35:33.114+02:00Ez igaz, hogy a szalicil a legjobb tartósítószer é...Ez igaz, hogy a szalicil a legjobb tartósítószer és alig kell egy üvegbe csipetnyit tenni és el fog állni!<br />Szüleim és Nagymama is így tette el a forrázott/ 2 x kell forrázni/ gyümölcsöket is és nem romlott meg sőt nem volt szétfőve sem a barack befőt sem a megy stb.Egyszer -kétszer próbálkoztunk a nátrium benzoláttal és nem állt el! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-63922018072904232112012-09-05T18:12:52.801+02:002012-09-05T18:12:52.801+02:00Gerdi, Vicuska, köszi, teljesen egyetértek veletek...Gerdi, Vicuska, köszi, teljesen egyetértek veletek.<br />Kaniraya köszönöm neked is. Biztosan jobb, ha semmiféle tartósítószert nem eszünk meg. Hallottam már sokat az általad leírt módszerről, de én még nem mertem kipróbálni. Úgy gondolom, hogy az a kevés szalicil, amennyit egy-egy üvegbe teszek, nem okoz semmi bajt az egészségünknek.Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-79059354367721567332012-09-05T15:38:01.634+02:002012-09-05T15:38:01.634+02:00Sziasztok!
Gyönyörűek a lekvárok; tényleg: Gratul...Sziasztok!<br /><br />Gyönyörűek a lekvárok; tényleg: Gratulálok!<br />Viszont a tartósítással kapcsolatban az a véleményem, hogy egészségetek szempontjából jobb, ha nem használjátok őket! Én évek óta befőzök és nem használok semmit. Amint kész a lekvár, dzsem, lecsó, stb. beletöltöm a kiforrázott üvegbe, ráteszem a tiszta, hibátlan tetőt, fejre állítom az üveget 2-3 percre, majd a száraz dunsztba teszem... Eddig még nem romlottak meg, pedig van 2 éves lekvárom is! :)<br />Félre ne értsetek, mindenkinek szíve joga, hogyan csinálja, csak ha valakit érdekel, így sokkal egészségesebb, és a lekvár ugyanúgy megőrzi ízét, illatát és csodás színeit!<br />Sok Szeretettel: KanirayaKanirayahttps://www.blogger.com/profile/05896851629275058306noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-86994115538544735102012-09-05T13:16:08.258+02:002012-09-05T13:16:08.258+02:00Jó dolog, ha saját befőttekkel, lekvárokkal teli a...Jó dolog, ha saját befőttekkel, lekvárokkal teli a spájzunk! Én szalicil-párti vagyok, akkor ártalmas csak, ha valakinek gyomorfekélye van, de ha belegondolunk, nem akkora az a mennyiség, amit megeszünk, hogy ártani tudna. Hiszen nem reggel, délben és este csak a tartósított spájzolásainkat majszoljuk! :) Nagy vitákat kavar a téma, de csak mostanában- pár éve egészségre ártalmasnak kiáltották ki a tojást, ma már újra ajánlják a mindennapi fogyasztását...Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-12783276157841023622012-09-04T21:53:04.668+02:002012-09-04T21:53:04.668+02:00Az őszibarackot minden formában nagyon szeretem!
A...Az őszibarackot minden formában nagyon szeretem!<br />A szalicil jó téma, én kiakadtam, mikor hallottam, hogy betiltották. 100 évig jó volt, most jöttek rá, hogy ártalmas? Az infót köszi, megyek gyógyszertárba szalicilért:-)Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-41076690312362016352012-09-04T07:17:40.667+02:002012-09-04T07:17:40.667+02:00Lilla, Hankka, köszönöm. Finom lett, főleg így cit...Lilla, Hankka, köszönöm. Finom lett, főleg így citromosan, a kis tálkával már meg is ettük :)Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-42606517320277382742012-09-03T19:39:04.542+02:002012-09-03T19:39:04.542+02:00Emlékszem, nagymamám is mindent szalicillel tett e...Emlékszem, nagymamám is mindent szalicillel tett el, akkoriban talán nem is volt másféle tartósítószer. Aztán szép lassan átálltunk a Na-benzoátra, de lehet, hogy igazad van a szalicillel kapcsolatban. :) Szépséges lett a lekvárod, olyan jó a barack finom ízét megőrizni télre is! :)Hankkahttps://www.blogger.com/profile/15627435788076660490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-54972443437429198432012-09-03T09:23:33.577+02:002012-09-03T09:23:33.577+02:00Hmm, nekem is ideje lenne nekiállni a befőzésnek.....Hmm, nekem is ideje lenne nekiállni a befőzésnek...:)Seffer Lillahttps://www.blogger.com/profile/07804538764486916866noreply@blogger.com