2015. november 10., kedd

Kacsa- és libamellsült - nem csak Márton napra


A kacsa- és libamell...

Ezeket a képeket és recepteket is a lányomtól kaptam, melyeket nemrég készített el.

Hozzávalók: fél-fél kacsa- és libamell, só, bors, szárnyasokhoz való fűszerkeverék,
a salátához: kígyóuborka, jégsaláta, kaliforniai paprika, só, mozzarella, fetasajt, majonéz.

Elkészítése: sütés előtt hagyjuk szoba hőmérsékletűre melegedni a húst. A zsíros oldalát vagdossuk be mindkét irányban kb. 1-1 cm-enként. A serpenyőt forrósítsuk fel. A húsoknak először a zsíros oldalát süssük át, hogy kérget kapjon. Ezáltal benne marad a szaft, és nem szárad ki. Utána a másik oldalát is átsütjük. Ezután tepsibe tesszük, és kb. 20 perc alatt sütőben puhára sütjük.

A salátát frissen állítjuk össze, ízlés szerint a hozzávalókból.

...és a csirkecombok

Hozzávalók: csirkecombok, só, bors, majoránna, hagyma.

A csirkecombok sütőben sültek, fűszerezve. Sült hagymával tálaljuk, és hasonló salátával mint a kacsa- és libasültnél.

A saláta



3 megjegyzés:

  1. Finom, gusztusos minden! :) Mifelénk nincs nagy hagyománya Márton napjának, úgyhogy nem is készülök hasonló menüvel. De azért nem szoktunk éhezni sem Márton napján, sem egész évben! ;) :) :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Túl nagy hagyománya nálunk sincs :-) Ez is már kicsit korábban készült, csak most volt aktuális :-)

      Törlés