tag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post323135327039778756..comments2024-03-28T11:26:43.964+01:00Comments on Katalin konyhája: "Mit főzzünk nagypénteken?" - sóba-vízbe kruplilevest és mákos tésztátKatalinhttp://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-32420712124122519422016-03-21T15:46:05.251+01:002016-03-21T15:46:05.251+01:00Köszönöm Juju, örülök, hogy tetszik a levesem!
A p...Köszönöm Juju, örülök, hogy tetszik a levesem!<br />A pirított kenyérkocka elmaradhatatlan a tésztához, mert ez az érdekessége, ettől lesz "mözsies", és nem is gondolnád, hogy milyen finom hozzá. Már 100 éve, vagy ki tudja mennyivel régebb óta így készül otthon. De persze csak a házi gyúrt tésztához illik, bolti mellé nem is tudnám elképzelni :-) Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-44196897677173473252016-03-21T14:31:51.362+01:002016-03-21T14:31:51.362+01:00Újdonság a mákos tésztához a piritott kenyérkocka?...Újdonság a mákos tésztához a piritott kenyérkocka? nem elég csak egy kis olaj? A leveske teccccik!<br />Puszi: JujuJujuhttps://www.blogger.com/profile/17189060398130644821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-33007300643713396152016-03-15T18:31:44.370+01:002016-03-15T18:31:44.370+01:00Köszi Gerdi! Én is kíváncsi leszek, hogy mik gyűln...Köszi Gerdi! Én is kíváncsi leszek, hogy mik gyűlnek össze Aninál. Szeretem ezeket az egyszerű ételeket.<br />Nekem meg az árva gulyás elnevezés ismeretlen. Jó hogy az ember mindig tanul valami újat :-)Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-10512208180360098932016-03-15T11:14:02.919+01:002016-03-15T11:14:02.919+01:00Én is agyalni kezdtem, nálunk annak idején mi is k...Én is agyalni kezdtem, nálunk annak idején mi is készült nagypénteken! Arra biztosan emlékszem, hogy bár nem tartottuk a 40 napos böjtöt, ezen a napon semmi állati eredetűt nem ettünk. Ezt még mindig betartom...<br />A házi tészta minden pénzt megér! Bár én rég nem bíbelődök vele, csak ha nagy ritkán derelyét készítek. Mákos tésztát nem szoktam készíteni, de hasonló levest igen. Árva gulyásnak nevezzük. A babos tészta meg teljesen új nekem! :-)<br />Jó kis menü ez, kellenek az egyszerű étkek is. Remélem, nem felejtem el majd megnézni az összegyűlt nagypénteki recepteket, kíváncsi vagyok rá!Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-34201184089904011892016-03-14T18:02:09.918+01:002016-03-14T18:02:09.918+01:00Köszönöm Lívia! Abban az időben náluk is csak házi...Köszönöm Lívia! Abban az időben náluk is csak házi tészta került az asztalra. És milyen finom volt.... Jó lenne visszatérni rá, csak hát sokszor az időhiány közbeszól :-)Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-19143484555697232512016-03-14T17:57:58.275+01:002016-03-14T17:57:58.275+01:00Biztos igy is finom. Igen, nagyon jó mondás, hogy ...Biztos igy is finom. Igen, nagyon jó mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. És így is van rendjén...Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-74595686705139377182016-03-12T18:41:58.396+01:002016-03-12T18:41:58.396+01:00A miénkhez nem kerül tej és ecet,csak a ropogós mo...A miénkhez nem kerül tej és ecet,csak a ropogós morzsa és a tészta.Meg a piros paprika,só.Sőt,nagyon vigyázok arra,hogy ne ázzon el a morzsa,ropogós maradjon.Összekeverjük és valamilyen salátával,csalamádéval esszük.Tarkababból jó,az nagyobb szemű,mint a fehér.<br />Na,itt az igazság:ahány ház,annyi szokás...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-85100275314594225812016-03-12T15:30:04.751+01:002016-03-12T15:30:04.751+01:00Felidézted a gyerekkoromat ami igen régen volt. Ab...Felidézted a gyerekkoromat ami igen régen volt. Abban az időben nem volt bolti száraztészta, bizony anyukám is és a nagymamám, nagynéném is mindig házilag készítették. Sokféle böjtös ételt ismerek és ettük is gyerekkoromban, de én már nem készítem. Nem ismerem a burgonyalevesnek és a mákos tésztának sem ezt a változatát, de tudjuk, hogy ahány ház annyi szokás.Líviahttps://www.blogger.com/profile/09617895734356518696noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-58560136834134647362016-03-12T10:23:55.686+01:002016-03-12T10:23:55.686+01:00Köszönöm! A babos tésztát mi is nagyon szeretjük, ...Köszönöm! A babos tésztát mi is nagyon szeretjük, és nálunk is hasonló módon készül. Ez is fent van a blogomon, itt tekinthető meg:<br />http://katalin-konyha.blogspot.hu/2011/02/babos-teszta.htmlKatalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-72797298850632070422016-03-12T06:28:59.637+01:002016-03-12T06:28:59.637+01:00Nálunk a babos tészta készült morzsolt,pirított ke...Nálunk a babos tészta készült morzsolt,pirított kenyérbéllel.Ugyanilyen kifőtt tészta és főtt bab került hozzá.Meg kis piros paprika,só került a pirítás után a sült morzsára.<br />Nagy kedvencünk.Régi sváb étel.<br />LélekajtósAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-38862489067779510432016-03-11T19:11:49.065+01:002016-03-11T19:11:49.065+01:00Örülök, hogy a ti családotokban is így készült. Ne...Örülök, hogy a ti családotokban is így készült. Nekem most jobban is ízlik ez, mint a bolti :-)Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-39495470950076970662016-03-11T19:09:46.317+01:002016-03-11T19:09:46.317+01:00Köszönöm Mari! Szeretem ezt a házi tésztát, de saj...Köszönöm Mari! Szeretem ezt a házi tésztát, de sajnos ritkán csinálom. Vissza kéne szokni rá :-)<br />Kóstold meg egyszer ezt a változatot, biztos ízleni fog...Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-56541020478404448802016-03-11T16:14:17.230+01:002016-03-11T16:14:17.230+01:00Az anyukám, meg a keresztanyukám is ugyanígy házil...Az anyukám, meg a keresztanyukám is ugyanígy házilag csinálták a tésztát, mert nem szerették a boltit. Én a mákos tésztáért nem rajongok, de megeszem, ha nincs más. Vanilinhttps://www.blogger.com/profile/11758895502043881205noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-710297354714166218.post-9455028195006147912016-03-11T07:58:59.095+01:002016-03-11T07:58:59.095+01:00Jó volt látni, hogy a tésztád pont úgy készítetted...Jó volt látni, hogy a tésztád pont úgy készítetted, ahogy - gondolom - a nagymamád, meg az én nagymamám is. Nem "csak-kiöntjük-a-zacskóból-a-forró-vízbe-és megfő.....Érdekes ez a pirított kenyérkockás recept, soha nem hallottam még. A legközelebbi mákostészta-főzéskor kipróbálom.aranyos fodorkahttps://www.blogger.com/profile/09070832364750516151noreply@blogger.com